BOKS

Bizarna presica u boksačkom savezu: "U jednoj ruci vibrator, u drugoj križ"

Bizarna presica u boksačkom savezu: "U jednoj ruci vibrator, u drugoj križ"
Foto: screenshot

LEONARD PIJETRAJ, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, održao je konferenciju za medije povodom nesuglasica oko hrvatskog predstavnika u teškoj kategoriji na Olimpijskim igrama u Tokiju. Filip Hrgović želi još jednu priliku za olimpijsko zlato, nakon što je 2016. u Riju osvojio broncu, no Pijetraj smatra da bi u Tokio trebao njegov boksač Marko Milun.

Pijetrajev monolog trajao je više od sat vremena, a u njemu se obrušio na Hrgovića, njegova oca, Željka Mavrovića i druge, među kojima i neimenovanog čovjeka kojeg je upoznao na početku svoje trenerske karijere.

"Kad sam ja došao u boks, bio je tu neki veliki Hrvat koji je mene predstavljao kao velikog trenera i Hrvata jer je mislio da ću dizati ruku za njega, za njegove prevare i lopovluke. Ali brzo sam ga upoznao i rekao mu da neću. Onda više nisam bio Hrvat, nego sam bio šipac. Bio sam najgori na svijetu.

I ja sam došao u Zagreb, reko čovjek me maltretira, moje rezultate pripisuje, ne mogu dobiti kune, ne znam što je. Rekli su mi: 'Leo ne znam što da ti kažem, smirite ga, čovjek ima veze, kontakte, u HDZ-u je, bio je sportaš, legenda.' 

To vam je jedan od onih koji u jednoj ruci ima križ, a u drugoj vibrator. Takvi su prolazili u našem društvu. Dok ja čekam da takav završi u zatvoru, ja ostario. Koliko ima takvih ambicioznih koji će meni objašnjavat tko je dobar boksač i tko bi trebao biti u reprezentaciji", rekao je Pijetraj u dijelu svog jednosatnog monologa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara