BOKS

Boksački svijet napada Joshuu: "Izbjegava najjače boksače"

Boksački svijet napada Joshuu: "Izbjegava najjače boksače"
Foto: Getty Images/Guliver Image

ANTHONY JOSHUA, svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji prema IBF, WBO i WBA federacijama, sljedeću će borbu održati 13. travnja u Londonu. Protivnik vladara teške kategorije još nije poznat. 

Navijači na Twitteru napadaju Joshuu da je na putu do pojaseva izbjegao najjače boksače svijeta. 

"Anthony Joshua je izbjegavao top tri teškaša, ali ipak, neki ga od vas još uvijek smatraju najboljim boksačem u teškoj kategoriji. Probudite se", samo je jedan od statusa na društvenim mrežama koji izravno napadaju Britanca.

Top tri teškaša s kojima se Joshua nije borio za naslov su Tyson Fury, Deontay Wilder i Luis Ortiz.

Joshua je WBA i IBO naslove dobio pobjedom protiv Vladimira Klička, koji se nakon tog poraza umirovio, a WBO pojas je osvojio nakon pobjede protiv Parkera.

Britanac je naslove zadržao pobjedama protiv Carlosa Takame i Povetkina. No mnogi smatraju da to nije sasvim dovoljno te da bi svjetski prvak trebao u ring s Furyjem ili Wilderom za kojeg je Joshua tvrdio da ne želi borbu.

Navodno Fury i Wilder dogovaraju uzvratnu borbu za WBC pojas prvaka, a nakon te borbe pobjednik bi vjerojatno išao na Joshuu.

Joshua ističe da je spreman, no da ne može kontrolirati njihove odluke.

"Spreman sam se boriti protiv Wildera 13. travnja u Londonu. Ne znam što više napraviti kako bi ljudi shvatili ovu poruku. On je (Wilder) više zainteresiran za novi meč protiv Tysona Furyja, ali Tyson Fury u svom vlasništvu nema niti jedan pojas svjetskog prvaka", rekao je Joshua pa dodao:

"Ne mogu kontrolirati što Wilder čini, ne mogu kontrolirati što Tyson Fury radi. Čak ne mogu kontrolirati niti što njih dvojica govore. Jedino što mogu kontrolirati je ono što ja govorim i radim."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara