2. HNL

"Boli nas seksistički ispad našeg igrača, cijeli dan zovemo sutkinju za ispriku"

"Boli nas seksistički ispad našeg igrača, cijeli dan zovemo sutkinju za ispriku"
Foto: Facebook, Solin, NK Solin

SUTKINJA Ivana Martinčić prijavila je Vlatka Šimunca, igrača Solina, za šovinizam i seksističko uznemiravanje nakon utakmice 2. HNL između Solina i Sesveta.

Martinčić je sinoć bila četvrta sutkinja na burnoj utakmici Solina i Sesveta te je doživjela jedan od najneugodnijih incidenata u karijeri. Sutkinja iz Koprivnice prijavila je igrača Solina Vlatka Šimunca jer ju je u tunelu nakon utakmice pozvao da dođe u svlačionicu kako bi je svi mogli izjebati. 

>> NK Solin o pozivu sutkinji na je*banje: "Ako je to istina, bit će teških kazni"

Prema službenom zapisniku, Šimunac, inače dijete Cibalije, obratio se 34-godišnjoj sutkinji riječima: "Dođi da te jebemo."

"Najiskrenija isprika gospođi Martinčić. O kazni igraču izvijestit ćemo javnost"

Izvršni odbor NK Solin u priopćenju javnosti ispričao se sutkinji i istaknuo da će o kazni Šimuncu pravovremeno obavijestiti javnost.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Susret drugog kola 2. HNL između Sesveta i Solina udarna je vijest u medijima. Nažalost, ne zbog lijepog gola, odlične utakmice ili punih tribina, već zbog nesportskog ponašanja igrača našeg kluba Vlatka Šimunca.

Kao ugledni športski kolektiv stogodišnje tradicije ne želimo i ne možemo pokušati relativizirati ono što se dogodilo. Podsjećamo, Vlatko je imao glupi seksistički ispad kojim je duboko povrijedio sutkinju utakmice, gospođu Ivanu Martinčić. Loše suđenje i vruća glava nikako ne umanjuju dimenziju incidenta.

Stoga koristimo priliku izraziti najiskreniju ispriku gospođi Martinčić, ne samo zbog negativne medijske percepcije kojoj je klub izložen, već zato što se zaista imamo potrebu ispričati. NK Solin nije udruga koja potiče bilo kakav oblik nesnošljivosti, ponajmanje seksizam. Dapače, ponosni smo što našu djecu odgajamo u duhu kulture dijaloga, poštovanja i tolerancije. Cijelu prošlu sezonu nismo dobili niti jednu novčanu kaznu zbog nesportskog ponašanja naših igrača, trenera, stručnog osoblja ili članova uprave. Tim više nas boli što se dogodilo i što smo vijest u svim relevantnim medijima.

Stoga još jednom koristimo priliku ispričati se gospođi Martinčić i cijeloj športskoj i ukupnoj javnosti. Do sutkinje pokušavamo doći cijeli dan, ali iz razumljivih razloga ne želi komunicirati dalje po ovoj temi.

O kazni igraču ćemo izvijestiti javnost kada se sastane disciplinska komisija kluba i sukladno pravilniku donese primjerenu odluku. Naravno, igrač će imati priliku obratiti se istoj", stoji u priopćenju NK Solin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara