cro cop

Borilački svijet oprašta se od Cro Copa: "Kakva karijera, istinski ratnik"

Borilački svijet oprašta se od Cro Copa: "Kakva karijera, istinski ratnik"
Foto: Getty Images

MIRKO FILIPOVIĆ priopćio je u petak završetak borilačke karijere nakon što je u ponedjeljak na treningu doživio moždani udar.

Društvene mreže prepune su emotivnih objava u čast borca s kojim ujedno završava jedna upečatljiva era.

Samo na Mirkovoj objavi na Facebooku u komentarima su osvanula imena borilačkih legendi poput Petera Aertsa, Alistaira Overeema i Raya Sefa, koji su mu redom slali poruke potpore, čestitke na velikoj karijeri i želje za brzim oporavkom.

"Kakva karijera. Istinski ratnik", poručio je brazilski borac Rafael dos Anjos na svojem Twitter profilu.

ESPN-ov novinar Chamatkar Sandhu predložio je da se Wild Boys, kultna pjesma britanskog sastava Duran Duran s čijim je taktovima Mirko Filipović ulazio u ring, više nikada ne koristi u borilačkim arenama.

"Sve najbolje za Mirka Filipovića Cro Copa. Apsolutna legenda. Nitko, ali zbilja nitko ne bi smio koristiti 'Wild Boys' Duran Durana. Umirovite tu pjesmu", napisao je Chamatkar Sandhu na Twitteru.

Ariel Helwani među prvima je reagirao na Filipovićevu objavu umirovljenja.

"Razgovarao sam s Mirkom, potvrdio mi je da je pretrpio moždani udar i da je ovo bila njegova zadnja borba. Sad je O.K., ali više se neće boriti", objavio je jedan od najpoznatijih specijaliziranih novinara za borilačke sportove na društvenim mrežama.

Među brojnim novinarima i pratiteljima borilačkih sportova oglasio se i Mike Bohn.

"Ovo je strašno i, na svu sreću, nije ono najgore. Cro Cop je imao uistinu veliku karijeru", zaključio je Mike Bohn na Twitteru i podsjetio na borce koji su se umirovili u 2019. godini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara