Chelsea bijesni zbog krađe i zavjere : Uefa je svim silama htjela izbjeći englesko finale!

Chelsea bijesni zbog krađe i zavjere : Uefa je svim silama htjela izbjeći englesko finale!

"PONAVLJANJE prošlogodišnjeg premierligaškog finala bilo je ono što je Uefa zacrtala da se ne smije ponoviti", uvjereni su mnogi igrači Chelseaja koje je norveški zločinac Ovrebo spriječio da se drugu godinu zaredom nađu s Unitedom u finalu Lige prvaka.

Međutim, iskusni i staloženi "Mr. Polufinale" Guus Hiddink ovako vidi situaciju: "Zavjera takvog tipa je vrlo teška riječ i ukoliko postoji, treba je dokazati".

"Suci su samo ljudi i sigurno da su podložni pričama koje su se pojavile prije finala, ali to su poluoptužbe o kojima je teško imati pravo mišljenje", mudro zbori Hiddink.

Zadivljujuće je kako Hiddink zadržava mirnoću nakon onakve bezočne krađe u kojoj Chelseaju nisu suđena tri očita kaznena udaraca (povlačenje Drogbe u šesnaestercu i igranja rukom Piquea i Eto'oa).

"Razočarani smo zbog dvije stvari: jer smo mogli i trebali postići golove iz nekoliko čistih prilika i jer toliko puno pričamo o nedosuđenim penalima. Ako zanemarimo povlačenje Drogbe za dres, jer smo imali sličnu situaciju s Henryjem u Barceloni, ali ostale situacije su bile prilično čiste. Ne mogu reći što stvarno osjećamo, ali recimo da se radi o nepravdi."

"Dvije situacije s igranjem rukom Barceloninih igrača u kaznenom prostoru vas stvarno tjeraju da se zapitate: prilikom one s Piqueom, ako već glavni sudac koji je bio pet metara dalje nije vidio, onda je tu pomoćni. Ista stvar je sa Eto'om", žali se Hiddink.

"Pokradeni smo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malouda je povučen u kaznenom prostoru u prvom dijelu i sudac nije pokazao na bijelu točku iako je savršeno vidio situaciju i moramo priznati da su to četiri čiste situacije, a ne jedna dvojbena kao što je bila s Henryjem u Barceloni. Ipak, moramo priznati da bez obzira želio netko englesko finale ili ne, morali smo zabiti iz naših prilika", dodao je.

Ogorčenost je rasla iz minute u minutu. 

"Igrači rade mnoge pogreške na terenu, treneri rade mnoge pogreške u svom poslu, logično je i da suci griješe, sve je to normalno i sastavni dio igre. Ali, ako jedan sudac na istoj utakmici ne dosudi dvije, tri ili četiri očigledne situacije, onda mogu reći samo da je to najgori sudac kojeg sam u životu vidio", morao je priznati.

Ipak, još jednom je ukazao na činjenicu da je njegova momčad, sucu usprkos, imala prilike riješiti utakmicu i prije sudačke nadoknade.

"Istina je, razočarani smo zbog toga i možemo kritizirati i našu neefikasnost. No, opći je dojam da smo u ovoj utakmici pokradeni. Zbog toga je u našoj svlačionici nakon susreta bilo puno gorčine i bijesa. Mogu razumjeti moje igrače", dodao je Hiddink.

A.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara