TENIS

Đoković odgovorio na pobunu Federera i Nadala: "Imaju moj broj"

Đoković odgovorio na pobunu Federera i Nadala: "Imaju moj broj"
Foto: Gulliver / Getty Images

RAFAEL NADAL je nastup na Australian Openu počeo pobjedom protiv Jamesa Duckwortha i žestokom prozivkom Novaka Đokovića. Srpski as se kao predsjednik Savjeta igrača, koji okuplja teniske profesionalce, nedavno sukobio s Chrisom Kermodeom, prvim čovjekom ATP-ja.

Nakon prvog meča u Melbourneu novinari su Nadala pitali je li o tome pričao sa Đokovićem. "Nisam više u Savjetu igrača niti ću ići njima. Oni koji su u Savjetu neka dođu kod mene i pitaju me za mišljenje."

Ovakav odgovor, odnosno poruku Đokoviću, nadopunio je još jednim obraćenjem njemu: "Kermode treba ostati na čelu ATP-ja, a česte promjene za koje se Đoković zalaže štete tenisu."

Na njegovu stranu, a samim tim i protiv Đokovića, stao je Roger Federer, treći od najvećih tenisača svijeta. 

Nadal se bunio što se Savjet igrača, dakle Đoković, nije s njim konzultirao treba li ili ne podržati Kermodea.

Federer je dodao kako bi zaista bio red da Rafu, kao 17-strukog osvajača Grand Slama, tim povodom netko konzultira. Uz to je ton njegovog obraćanja bio kao da ni on sam nije konzultiran o tome kakav će igrači zauzeti stav po ovom važnom pitanju.

Đoković, predsjednik spomenutog Savjeta, odbacio je sumnje da išta radi iza leđa dvojice velikana. 

"Najprije da razjasnimo nešto: nikakva odluka nije donesena. Još uvijek nismo odlučili i još uvijek imamo vremena", rekao je poslije pobjede nad Mitchelom Krugerom u prvom kolu Australian Opena.

Poručio je da će Nadal i Federer svakako biti konzultirani:

"Predstavnici Savjeta pričat će s Rogerom i s Rafom i s bilo kime zainteresiranim. Želim da se zna još nešto. Rafa je oduvijek bio uključen. Bilo kao dio političke strukture, Savjeta ili ne."

Iako Nadal tvrdi da ga ovim povodom nitko nije konzultirao, Novak tvrdi da je komunikacija značajno unaprijeđena. Jedan od onih koji je naglasio da će zbog izbora predsjednika ATP-ja "morati porazgovarati sa Đokovićem" je upravo Roger Federer. 

Đoković mu odgovara da to jedva čeka.

"Pričat ćemo. Kao što sam rekao, nismo imali prilike to učiniti do sada, ali vidjet ćemo se ovdje u Melbourneu. Ako ne ovdje, onda poslije toga. Ima moj broj, imam ja njegov. Naravno, uživo je drugačije. Pričao sam s Federerom i Rafom više puta o ovome. Oni nisu u Savjetu igrača, ali su ekstremno važni, ključni igrači za odluke ovakve važnosti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara