DAVIS CUP

Đoković: Uz Ivaniševića i božju pomoć mogu postati najbolji tenisač svih vremena

Đoković: Uz Ivaniševića i božju pomoć mogu postati najbolji tenisač svih vremena
Foto: EPA

SRPSKA Davis Cup reprezentacija neće biti lak protivnik za nikoga u ovogodišnjem natjecanju, a razlog tome je činjenica da im se nakon dugog izostanka u kadar vraća Novak Đoković.

Đoković čak dvije godine nije nastupao za reprezentaciju, a za novi format Davis Cupa imao je samo riječi hvale. U intervjuu koji je dao za HRT Đoković je govorio o svom odnosu s Goranom Ivaniševićem. 

“Prije svega, angažirao sam ga jer dolazimo iz istog govornog područja, iz praktički iste tradicije. Naš mentalitet je vrlo sličan. On me jako dobro razumije. Poznajem ga još od svoje 13. godine. Naš prvi famozni susret bio je kad je on došao spremati se za Wimbledon kod Nikija Pilića u akademiji u Njemačkoj. To mu je bio posljednji Wimbledon koji je trijumfalno završio. Ja sebe smatram dijelom tog uspjeha jer sam mu donio neke čokoladice između treninga", rekao je Đoković pa dodao:

"Dosta sam se ugledao na njega jer je on za našu regiju bio najveći tenisač svih vremena i htio sam biti kao on. Poklopile su se kockice. Došao je na Wimbledon i nakon sedam dana sam ga osvojio, tako da je taj početak bio idealan. Prije svega smatram da smo nas dvojica prijatelji pa onda suradnici. On je izuzetan čovjek, iskren i otvoren te sjajan tenisač. Zna kako je to natjecati se na najvišoj razini.”

Želi biti najbolji svih vremena

Naglasio je Đoković i važnost Ivaniševićeva iskustva, legendarni hrvatski tenisač pomaže mu napredovati.

“Ima puno mjesta za napredak. Postoje dani kad se jednostavno probudite na krivu nogu. Zato je ta trenerska uloga vrlo bitna. On razumije kako ja neke stvari prolazim psihički i emotivno. On se onda može na jedan način sporazumjeti sa mnom i pomoći mi da prebrodim neke izazove. Zasad je suradnja izvrsna i nadam se da će se nastaviti”, rekao je srpski tenisač.

Usporedio je Ivaniševića i Borisa Beckera s kojim je surađivao tri godine. S Goranom se, kako kaže, bolje slaže.

“On je pozitivno lud kao i mi svi Balkanci. S njim se nekako i bolje razumijem. Slažemo se. Volim Borisa i on je moj prijatelj. Svatko od njih dvojice je na svoj način poseban. Teško ih je usporediti”, priznao je Đoković pa zaključio da uz Ivaniševića i božju pomoć može postati najbolji svih vremena. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara