Džarovski: Mamić je namjestio utakmicu s Lyonom!

Foto: Arhiva

KONTROVERZNI Makedonac Velibor Džarovski još jednom je prokomentirao posljednje kladioničarske skandale koji potresaju europski i svjetski nogomet, a zanimljivu je izjavu dao vezano za zagrebački Dinamo.

"Dinamo, Lyon, Marseille i Dortmund treba izbaciti iz Europe na pet godina zbog namještanja utakmica posljednjeg kola Lige prvaka!", rekao je Džarovski u intervjuu za SCSport.ba. Time je dodatno podgrijao ionakon žestoku raspravu oko sumnjivog poraza "modrih" na Maksimiru 1:7 od Lyona.

Sumnje su prvi iznijeli španjolski i nizozemski mediji na temelju ponašanja Dinamovih igrača na terenu, a novu dimenziju dao je Džarovski za sve okrivivši Zdravka Mamića.

"Namjestio sam stotine utakmica u životu. Kažem vam da su te utakmice bile namještene i iza toga čvrsto stojim. Lyon je prelako dao šest golova u drugom poluvremenu, a u Dortmundu su dva gola pala u dvije minute kako bi dalje prošao Marseille, a ispao Olympiakos. Igrači Dortmunda sklanjali su se Francuzima kod golova, a o Zagrebu niti ne želim govoriti. Onaj Vida namiguje protivničkim igračima i diže palac gore kada daju gol. To je to, utakmica je namještena", rekao je Džarovski i ponudio razlog Dinamove "prodaje":

"Dinamo, Lyon, Marseille i Dortmund treba na pet godina izbaciti iz Europe!"

"Zbog novca. Tko pita za sramotu i obraz? Uzmi lovu i šuti. Znao sam dan prije utakmice da će biti više od pet golova na Maksimiru. Zdravko Mamić je namjestio utakmicu. Uzet će novac jer mora. Njegov HDZ je izgubio izbore i treba mu para, od države ih više neće dobivati".

Džarovski je dodao kako za ostale utakmice Lige prvaka nije toliko siguran da su bile namještene kao za spomenute dvije, ali Realova pobjeda u Amsterdamu ga je iznenadila. Na pitanje zašto Uefa nije reagirala, "kralj namještanja" odgovorio je:

"Michel Platini je predsjednik Uefe i nije normalno da dva francuska kluba u dva dana prođu dalje na ovakav način. Sjetite se odlaska Francuske na SP u Južnu Afriku i kako su BiH izbacili s Eura 2012".

Namjestio i utakmicu Hajduk - Sloboda Tuzla 1:1

"Da sam predsjednik Uefe proveo bih detaljnu istragu i na osnovu čvrtih dokaza izbacio Dinamo, Lyon, Dortmund i Marseille na pet godina iz svih natjecanja. Pa, rezultati utakmica iz Zagreba i Dortmunda su Vam isto kao da Belišće pobijedi Sarajevo u najboljim danima kada je za klub sa Koševa igrao Safet Sušić".

Džarovski je progovorio i o "slavnim" danima iz vremena Jugoslavije kada je dva puta bio u zatvoru zbog namještanja utakmica. Priznao je kako je namjestio i utakmicu Hajduka i Slobode iz Tuzle (1:1), jedinu za koju mu nisu sudili u Splitu kada je odgovarao za još 22 utakmice.

"Rado se sjećam naše zajedničke države. Bilo je lijepo, pa i nama koji smo varali", priznao je Džarovski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara