Esport

Evo koliko gameri zapravo vremena provedu igrajući

Evo koliko gameri zapravo vremena provedu igrajući
FOTO: EPA-EFE

ISTRAŽIVAČKA tvrtka Limelight Networks provela je globalno istraživanje "State of online gaming" o navikama gamera u osam zemalja. Najviše se tako igraju Nijemci, a u Singapuru im je esport draži od tradicionalnog sporta.

>Uskoro bismo videoigre mogli igrati i u automobilima

Predstavljeni su rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo 4500 gamera iz Francuske, Njemačke, Indije, Italije, Japana, Singapura, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država starijih od 18 godina koji videoigre igraju barem jednom tjedno. 

U prosjeku gameri provode 7,11 sati tjedno igrajući. U istraživanju predvode Nijemci s gotovo sat vremena igranja više od prosjeka, nakon čega slijede Amerikanci i potom Singapurci. Najviše se igraju stariji od 26 i mlađi od 35 godina, čak 8,21 sat tjedno.

66 posto ispitanih gamera u Singapuru gleda druge kako igraju videoigre na platformama poput Twitcha i YouTubea, a čak 10 posto provede više od sedam sati tjedno gledajući.

To znači da Singapurci preferiraju esport i gaming sadržaj više od tradicionalnog sporta na televizijskim i online programima. Više od 38 posto ispitanih Singapuraca razmišlja o karijeri profesionalnog gamera te bi se za nju odlučili kada bi se tako mogli uzdržavati.

Rezultati istraživanja potvrdili su i da su mobilne platforme najpopularnije među igračima iza čega slijede osobna računala, a među igrama su najpopularnije one usputne za jednog igrača. Muškarci češće razmatraju karijeru profesionalnog gamera, dok se više žena izjašnjava kao usputne igračice. Kompletne rezultate istraživanja možete pronaći na službenim stranicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara