DINO RAĐA O DRAŽENU PETROVIĆU

Fali mi da me Dražen zove zbog nekog rezultata iz četvrte lige

Fali mi da me Dražen zove zbog nekog rezultata iz četvrte lige
Dino Rađa / Facebook

DA MI je moć današnjin klincima objasnit njegovu glavu na neki način, svima bi bilo puno lakše i bolje. Fali mi te posvećenosti, da me netko zove za rezultat onog Vala iz Kaštela protiv Junaka iz Sinja, da me pita nešto iz četvrte lige, ka šta je Dražen zva.

Na treninzima nikad nije bilo zajebancije. Kada ga vidiš da se ubija od pet ujutro do devet navečer, onda i tebi to polako priđe u naviku.

Već sam priča kad smo u Poljskoj išli taksijem, Dražen, Stojko i ja, u neku ruzivanu teretanu kod lokalnih bildera odradit trening. U hotelu nije bilo teretane, ali Dražen ju je naša u nekon getu u Poljskoj. Rođeni sportaš je bija.

Van terena, s njim je uvijek bila zajebancija, sve laganini. Na terenu bi posta zvir, u teretani dvi zviri, a kad ne ide, u svlačionici koliko god triba.

Uvik se sitin te zadnje zajebancije, kad je pokojni Mosor javlja rezultat derbija Dinama i Hajduka, Kozinku je zabija, a ja i Stojko bacali dinamovca Dražena u zrak. Sutradan na zadnjoj utakmici protiv Slovenije u Poljskoj, nešto smo se zakačili na terenu. Prikosutra ga više nije bilo.

Prvi trening nakon toga bio mi je najteži u životu.

Dražen je pobjednik i nije zna stat. Koliko je samo puta u svlačionici reka mu damo loptu, da će riješiti stvar. Odjednom više nema tko riješit. Njemu smo uvik davali zadnji balun.

Zahvalia san se kad sam doša u Kuću slavnih, jer je nevjerojatna čast bila igrat s Draženom. Vječno ću mu bit zahvalan za sve šta mi je pokaza u životu i šta san od njega naučija, na terenu i u životu.

Znam da je vesel gori i da trenira.

Počivaj u miru, hvala za sve.

* Dino Rađa napisao je za Index poruku o Draženu Petroviću. koji bi danas proslavio 55. rođendan. Petrović je tragično preminuo nakon prometne nesreće 1993. godine, dan nakon utakmice u Poljskoj protiv Slovenije. Dino Rađa bio je s njim na terenu, tada i mnogo puta prije. Pročitajte još:

Draženov intervju iz '88-e: Ja sam najbolji košarkaš u Jugi, nakon mene dođe Divac 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara