FIFA 20

Futsal Dinamo slavio u uzbudljivom gradskom derbiju u FIFA-i

Futsal Dinamo slavio u uzbudljivom gradskom derbiju u FIFA-i
Foto: Futsal Dinamo

FUTSAL Dinamo i Uspinjača Gimka su u petak, 27. ožujka, trebali odigrati posljednju utakmicu regularnog dijela 1. HMNL koja je, kao i sva ostala sportska natjecanja u državi, odgođena dok se ne smiri situacija s koronavirusom.

No dva zagrebačka futsal kluba pribjegla su nekonvencionalnom rješenju, i ipak odigrali dvoboj u videoigrici FIFA na Play Stationu. Dinamo su u ovom dvoboju predstavljali juniori Filip Novak i Andrija Vrcan, a Uspinjaču Gimku seniori David Mataja i Ivan Obšivač.

A dvoboj je, kao i svi susreti ova dva kluba na parketu, bio izjednačen i neizvjestan do doslovno posljednje sekunde. Prva utakmica između Novaka i Mataje završila je 1:1, Vrcan je potom svladao Obšivača (3:1) i Dinamu donio prvi bod, da bi Mataja uvjerljivom pobjedom protiv Vrcana (5:1) vratio stvari na početak.

Posljednja utakmica odlučivala je o pobjedniku, Novak je poveo 2:0, no Obšivač do kraja poluvremena stiže do izjednačenja, a u 73. pogađa za vodstvo od 3:2. No Dinamov igrač nije se predavao, bacio je sve karte u napad te je u 83. izjednačio, a u 93., nakon isteka sudačkog dodatka, zabio za slavlje i trijumf u prvom e-sport meču između dva sportska kluba u Hrvatskoj.

S ovim dvobojem oba kluba zabavila su svoje navijače u periodu samoizolacije i dokazala da se, unatoč zabranama, sport, premda bio nekonvencionalan, i dalje može igrati.

Poseban ugođaj utakmicama davalo je namontirano navijanje Bad Blue Boysa, a klubovi su najavili kako će uskoro odigrati nove susrete s obzirom na sjajnu reakciju navijača. 

Futsal Dinamo uskoro će održati i drugi turnir u FIFA-i, nakon što je proteklog tjedna odigran prvi. Sva 32 mjesta u turniru planula su u ekspresnom roku, pa možemo očekivati još e-aktivnosti kod najpopularnijeg hrvatskog futsal kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara