Georg Koch prekida karijeru?

UKOLIKO u sljedećih desetak dana ne osjeti velike pomake u svom zdravstvenom stanju, Georg Koch, bivši vratar Dinama, a danas čuvar mreže Rapida prekinut će svoju karijeru.

> Koch preživio divlji Poljud, a u finom Beču ostao bez sluha

Podsjetimo, Koch je djelomično izgubio sluh, ali ima i problema s ravnotežom, nakon što mu je za vrijeme austrijskoga nogometnog derbija Rapid - Austria (B) u blizini desnog uha eksplodirala petarda.

"Još uvijek mi pišti u uhu i osjećam pritisak. Na pregledu kod liječnika ustanovljeno je da imam problema s ravnotežom i da se naginjem na desnu stranu. Ukoliko se to ne riješi, morat ću prekinuti nogometnu karijeru", kazao je 36-godišnji Koch za Bild.

Slična se stvar dogodila 1. travnja 2005. godine Petriku Sanderu, treneru Energie Cottbusa, kad je eksplozivna naprava puknula pored njega. Nikada se do kraja nije oporavio.

"Uvijek sam se pitao zašto se on tako pati. Sada znam kroz što prolazi", završio je Koch, a Sandar potvrdio: "Mislim da mi zvižduk u uhu nikad neće prestati."

Od praska petarde Koch se srušio na tlo i oko pet minuta bio bez svijesti. U klupskoj su ga ambulanti stavili na infuziju, nakon čega su ga otpremili u bolnicu, gdje su ustanovljene ozljede koje bi ga mogle koštati ostatka karijere. Valjda ne i zdravlja.

Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara