Hajduk ponovno izbjegao stečaj

NOGOMETNI klub Hajduk na današnjem je ročištu, predočenjem dokaza o uplati duga, na splitskom Trgovačkom sudu ponovno izbjegao proglašenje stečaja na temelju postupka koji se vodi zbog zahtjeva bivšeg igrača Ivice Mornara za isplatom 166.666 dolara duga u kunskoj protuvrijednosti (oko milijun kuna).

Na današnjem ročištu, na kojem novinarima nije bila dopuštena nazočnost, Hajdukov je zastupnik odvjetnik Mate Peroš sudu predočio dokaz o uplati cjelokupnoga preostalog duga te je novo ročište zakazano za 2. veljače iduće godine.

Odvjetnik Ivice Mornara Tomislav Krka, pak, kazao je kako je sud Hajduku dao još neke naloge, te da Hajduk njegovu klijentu duguje još oko 580 tisuća eura o čemu bi se trebalo raspravljati u veljači.

Cijeli spor vodi se radi prelaska Mornara iz Hajduka u Sevillu 1996. godine kada je Hajduk s Mornarom dogovorio da će novac od transfera podijeliti pola - pola.

Hajdukov odvjetnik Mate Peroš tvrdi kako je ukupno obeštećenje bilo dva milijuna dolara, a da je Hajduk Mornaru isplatio 770 tisuća dolara i 500 tisuća kuna.

Ostatak od 166.666 dolara, koje Hajduk smatra nespornim dugom, plaćen je i, prema Peroševim riječima, time su ispunjene sve obveze prema Mornaru.

Hajdukov odvjetnik Mate Peroš tvrdi kako Hajduk u cijelosti osporava dug od još 580 tisuća eura te da je u sporazumu potpisanom s Mornarom u travnju ove godine navedeno da će se o tom iznosu voditi postupak samo pred Općinskim sudom.

"Ako sud u tom postupku utvrdi da taj dug postoji onda će dobiti i ostatak", kazao je Peroš te dodao kako je do tada pokretanje stečaja preuranjeno.

Današnje je ročište, inače, nastavak onog održanog potkraj listopada kada je dogovoreno da će Hajduk u međuvremenu pokušati isplatiti dug, a što je uz pomoć sponzora i napravljeno.

Trgovački je sud danas odlučivao i o potraživanjima još jednog bivšeg igrača Hajduka Mirsada Hibića koji traži 174 tisuće eura i kamate, za što je Hajduk predložio mirno rješenje spora, odnosno naplate toga duga, pa je i to razlog odgode ročišta o stečaju.

Hajdukov račun blokiran je već gotovo deset godina zbog "minusa" od oko 37 milijuna kuna tako da kompletno poslovanje obavlja preko tvrtke Hajduk Sirio Šport d.o.o.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara