U Gabeli čak 60 uhićenih torcidaša! Hajduk: Sramota, to nisu navijači

U Gabeli čak 60 uhićenih torcidaša! Hajduk: Sramota, to nisu navijači

Foto: bljesak.info 

HAJDUK se ovaj put nije imao razloga solidarizirati s navijačima koji su uoči prijateljske utakmice s GOŠK-om u Gabeli režirali ratne scene. Kamenovali su policiju koja se morala braniti bacanjem topovskih udara. Navodno je sve počelo zbog deset maraka, kolika je cijena ulaznice koju pojedinici nisu željeli platiti. Epilog su četiri ozlijeđene osobe i čak 60 uhićenih, ali i slike koje će žigosati normalnu nogometnu publiku.

Policija je u večernjim satima potvrdila broj privedenih, uz napomenu da su preostali navijači ispraćeni prema granici, gdje ih je kdo Metkovića preuzela hrvatska policija. Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Srećko Bošnjak iznio je i detalje akcije huligana koji su u napadu na policiju koristili kamenje i betonske blokove. Razbježali su se kada su se snagama reda priključili pripadnici Specijalne policije MUP-a HNŽ-a iz Mostara. Specijalci su uhitili 60 pripadnika Torcide, no potraga za ostalim izgrednicima je nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri pripadnika policije su ozlijeđena, kao i jedan navijač Hajduka. Uništeno je više osobnih automobila te jedno vatrogasno vozilo.

"Hajduk se ograđuje i osuđuje svaki oblik nasilja i huliganizma. Ružni događaji koji su se danas odvijali neposredno uz stadion Podavala u Gabeli uoči i tijekom prijateljske utakmice GOŠK - Hajduk sramota su za sve one koji su ih uzrokovali. Takvi pojedinci nisu i ne smiju se nazivati navijačima, a mjesto im je daleko od svakog sportskog borilišta", poručili su tijekom večeri iz Hajduka, čiji je poraz od GOŠK-a uslijed navijačkih nereda pao u drugi plan.

"Žao nam je što se ti huligani skrivaju među najvećim dijelom korektnih navijača, čime nanose golemu štetu i njima ali i svima nama koji nogomet doživljavamo isključivo kao sportsko natjecanje. Sportske arene moraju biti mjesta nulte tolerancije prema svakom nasilju, a HNK Hajduk će se boriti za prava najvećeg dijela navijača ali osuđivati svaki oblik huliganizma", dodaju u splitskom klubu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara