NACIONALNI STADION

HNS: Kinezi će nam graditi stadion? Prvi put to čujemo

HNS: Kinezi će nam graditi stadion? Prvi put to čujemo
Foto: Pixsell

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ priopćenjem za javnost demantirao je objavljene navode za potencijalno ulaganje kineskih investitora u hrvatski nogomet i izgradnju nacionalnog stadiona.

Nekadašnji hrvatski ministar turizma Ivan Herak, navodno zadužen za komunikaciju s kineskim ulagačima, povjerio se Sportskim novostima s informacijom kako je kineska delegacija uputila službeni prijedlog memoranduma o sporazumijevanju.

U memorandumu se kineska tvrtka Z-RUN obvezala na izgradnju nacionalnog stadiona u Zagrebu i glavnog kampa Akademije u Rijeci.

Međutim, Hrvatski nogometni savez negirao je natpise objavljene u današnjem tiskovnom izdanju Sportskih novosti.

"Navedena vijest je neistinita - Hrvatski nogometni savez nije zaprimio bilo kakvu službenu ponudu za izgradnju stadiona.

Naravno, Hrvatski nogometni savez otvoren je prema suradnji sa svim ozbiljnim potencijalnim investitorima jer je izgradnja nogometne infrastrukture i stadiona jedan od prioriteta HNS-a. Međutim, svi ozbiljni partneri znaju da se o tomu razgovara u sjedištu Saveza, a ne putem medija. Dobro je poznato kako se ozbiljni poslovi rješavaju u tišini, a ne u medijima.

Nažalost, pojedinci su spremni koristiti ovu vrlo važnu temu - izgradnju odgovarajućeg stadiona za hrvatsku reprezentaciju - za svoju osobnu promociju putem medija, što nije iznenađujuće, ali je razočaravajuće. Hrvatski nogometni savez iskoristit će sve pravne mehanizme koje ima na raspolaganju da pojedinci odgovaraju za širenje ovakvih dezinformacija.

Savez će nastaviti na ozbiljnoj i profesionalnoj razini razgovarati sa svim tijelima nacionalne i lokalne vlasti te potencijalnim ulagačima o rješavanju tog velikog izazova hrvatskog nogometa - izgradnji stadiona za svjetske doprvake", navedeno je u dopisu Hrvatskog nogometnog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara