BOKS

Hrgović: Neće taj redar iz noćnog kluba pisati pravilnike

Hrgović: Neće taj redar iz noćnog kluba pisati pravilnike
Foto: Pixsell

HRVATSKI boksač Alen Babić jučer je na Facebooku objavio post u kojem je prozvao Filipa Hrgovića da je kukavica.

Babić je optužio Hrgovića da odlučuje o karijerama drugih boksača i da ucjenjuje hrvatski boks zbog trakavice oko kvalifikacija za Olimpijske igre. Podsjetimo, Hrvatska ima samo jedno mjesto u teškoj kategoriji boksačkog turnira na Olimpijskim igrama, na kojem ove godine prvi put mogu sudjelovati profesionalci, ali s maksimalno 15 profesionalnih borbi.

Prvak Hrvatske se mora kvalificirati na Igre, a to može učiniti na europskim ili svjetskim kvalifikacijama. Europske se održavaju od 13. do 23. ožujka u Londonu, a svjetske od 13. do 24. svibnja u Parizu. Prvak Hrvatske ići će na europske kvalifikacije i bude li među četiri najbolja, izborit će plasman na Igre. No, Filip Hrgović smatra da zbog svih zasluga i rezultata ne bi trebao ići na prvenstvo Hrvatske i da bi trebao imati povlašteni status, a zbog natrpanog rasporeda, ne može doći na europske kvalifikacije. Prema zadnjim informacijama, pristao je doći na prvenstvo Hrvatske, ali samo na majstoricu protiv borca koji dobije četiri meča u četiri dana. U slučaju pobjede, Hrgović bi birao želi li ići na europske (lakše) ili svjetske kvalifikacije na kojima bi bio jedan do favorita.

Takav stav najboljeg hrvatskog boksača zasmetao je Alenu Babiću, a na njegove prozivke Hrgović je odgovorio Večernjem listu.

"Kaže se da nije bitno što netko kaže nego tko to kaže. Taj dečko je redar i ja s njim nemam što pričati. O svemu će odlučiti ključni ljudi hrvatskog sporta i boksa, a neće redari iz noćnih klubova pisati pravilnike za ljude iz svojeg kluba. Neka se on posveti tome da popravi svoju tehniku. Ja mu želim da zaradi neke novce jer će inače cijeli život ostati redar. Nažalost, on godinama isto boksa i ne popravlja se", rekao je Hrgović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara