Hrvatska je sa Čačićem umalo propustila SP, a on je ipak dobro zaradio

Hrvatska je sa Čačićem umalo propustila SP, a on je ipak dobro zaradio
Foto: Guliver Image/Getty Images

I ANTE ČAČIĆ, bivši izbornik hrvatske reprezentacije, dobit će dio novca koji će HNS-u FIFA isplatiti za plasman na Svjetsko prvenstvo i osvojeno srebro u Rusiji.

HNS je drugim mjestom na Svjetskom prvenstvu dobio 28 milijuna dolara, a zarada se prema dogovoru s igračima dijelila u omjeru 60-40 u korist Saveza. Iznos predviđen za igrače kasnije se dijelio između samih nogometaša i stručnog stožera u omjeru 80-20 u korist igrača.

Međutim, osim te zarade Hrvatska je samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo dobila osam milijuna eura, a za to će biti nagrađen i Čačić koji je reprezentaciju vodio prije Zlatka Dalića.

Bivši izbornik dobit će 200 tisuća eura bruto, javljaju Sportske novosti, a taj novac će podijeliti sa svojim suradnicima Josipom Šimunićem, Antom Mišeom i Marjanom Mrmićem. Čačić je navodno dobio otpremninu od 720 tisuća eura, odnosno iznos 12 mjesečnih plaća.

Podsjetimo, Čačić je dobio otkaz nakon što je Hrvatsku doveo na korak od neprolaska kvalifikacija. Umjesto njega je uskočio Dalić i prvo pobijedio Ukrajinu za plasman u dokvalifikacije, a onda tamo izbacio Grčku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara