Hrvatska među nositeljima uđe li u dokvalifikacije

Totalsport
Foto: AFP


MEĐUNARODNA nogometna federacija (FIFA) donijela je odluku na koji će se način ždrijebati parovi dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Dobra je vijest za Hrvatsku, dakako ukoliko bude drugoplasirana u svojoj skupini, da će biti nositelj u dodatnim kvalifikacijama.

Naime, prije ždrijeba će se, na temelju FIFA-ina renkinga koji će biti objavljen 16. listopada, među drugoplasiranim reprezentacijama odrediti četiri nositelja koji neće moći igrati međusobno.

Kako je Hrvatska prema posljednjem renkingu, objavljenom 2. rujna, na devetom mjestu na svijetu, ne bi trebala ispasti iz kruga nositelja. Ispred Bilićeve će momčadi, po svemu sudeći, biti tek Njemačka ili Rusija, koje se bore za prvo mjesto u skupini  4, te eventualno Francuska koja je na posljednjem renkingu zauzimala mjesto iza Hrvatske.

Trenutačno je situacija takva da su najbliži dodatnom razigravanju Švedi, Grci, Slovenci, Rusi, BiH, Francuska, Irska i Hrvatska. Norveška u Grupi 9 ima samo 10 bodova i izvjesno je da bi ona trebala biti najgore plasirana druga reprezentacija koja neće stići do razigravanja.

Domaćini prvih dokvalifikacijskih utakmica bit će određeni ždrijebom. Objavljeno je u Rio de Janeiru, gdje zasjeda Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije, i da će ždrijeb za Svjetsko prvenstvo biti održan 4. prosinca u Capetownu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara