Hrvatska skupina treća najteža na SP-u

SKUPINA C Svjetskog prvenstva u Njemačkoj najteža je prema anketi provedenoj na službenim stranicama SP-a 2006. Uz nju kao najteže su Skupina E i F, u kojoj igra Hrvatska.

Skupine C, E i naša F proglašene su daleko najtežima na predstojećem Mundijalu.

Zaključno s Indexovim glasom, u vrijeme pisanja ovog članka glasalo je 158,555 posjetitelja službenih stranica SP-a, a njih čak 9 posto (13,738) glasalo je kako je naša skupina s Breazilom, Australijom i Japanom najteža.

Preko 50 posto glasača, njih 80,541 glasalo je kako je najteža skupina C, ona s Argentinom, Nizozemskom, Srbijom i Crnom Gorom te Obalom Bjelokosti.

Druga najjača skupina je E, u kojoj će se za prolazak u osminu finala boriti Italija, Gana, SAD i Češka.

Da je mišljenje glasača slično kao i izbornika koji očekuju teške utakmice u skupinama dokazuju i njihove izjave objavljene na služenim stranicama SP-a.

"Ovo je najteža skupina na prvenstvu, ali to će nam biti dodatni poticaj. U svakom slučaju, najvažnije je sudjelovati, to sam ponovio već više puta." - kazao je izbornik SiCG Ilija Petković.

"Na papiru je ovo daleko najteža skupina, ali moramo razmišljati pozitivno." - kazao je pomoćnik argentinskog izbornika Hugo Tocalli.

Marcello Lippi nakon ždrijeba koji se održao prošlog petka u Leipzigu kazao je kako je zadovoljan s Skupinom E u kojoj će snage odmjeriti s Ganom, SAD-om i Češkom.

"Skupina nam je teška, ali Italija nije inferiornija niti od jedne preostale tri momčadi." - kazao je Lippi.

Ipak, mišljenja i nagađanja su jedno, a istina potpuno drugo, jer tek će Svjetsko prvenstvo pokazati pravo stanje stvari.

Sjetimo se samo kako je Francuska prošle godine u prvoj utakmici u Seolu izgubila od Senegala rezultatom 1:0. Branitelji naslova s 1998. godine nisu zabili niti jedan gol na SP-u, te bili posljednji u skupini. U drugoj utakmici igrali su neriješeno s Urugvajem (0:0) te u posljednjoj izgubili od Danske (2:0).

Još samo da se povijest ponovi i da aktualni prvaci Brazil izgube u svojoj prvoj utakmici, onoj protiv Hrvatske.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara