Ivica Kostelić: Za mene medalja nema boju!

Ivica Kostelić: Za mene medalja nema boju!

Tekst: I.G.
Foto: AFP

"OVO je veličanstveni trenutak. Kad vidim koliko navijača i prijatelja navija za mene, toplo mi je pri srcu", bilo je prvo što je Ivica rekao nakon utrke i trećeg olimpijskog srebra.

> Novo srebro: Kostelić uzeo svoju treću olimpijsku medalju

"Da je samo srebro, bila bi druga priča, ali ovo je drugo srebro", naglasio je Ivica i dodao: "Bilo je kako sam i rekao - zlato nije bilo daleko. Tata mi je rekao da pripazim u drugom laufu jer je to jedinstvena šansa za medalje. Morao sam ići na sve ili ništa. Naravno, za takvo nešto treba puno sreće. I ja sam imao malo sreće da sam mogao odvoziti tako dobro. Čestitam Razzoliju jer je odvozio odlično u prvoj vožnji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do sljedećih Zimskih olimpijskih igara ima još četiri godine, a Kostelić se nada da će se i u Sočiju boriti za medalje.

"Daleko je to, tko zna što će biti za četiri godine. Najvažnije je zdravlje. Ako budem zdrav, daj Bože da dođem tamo u dobroj formi".

A onda se na trenutak ipak vratio na stazu, prošao mislima kroz čitavu karijeru;

"Mnogi kažu da je slalomsko srebro najveće, ali meni su sva jednaka, kao djeca. Drago mi je što s ovim imam sveto trojstvo; mali globus, svjetsku i olimpijsku medalju."

"Znao sam da sam već ispunio svoj cilj i to mi je olakšalo ovaj dan. Znao sam da mogu, ali nisam se opterećivao. Što i da nisam uzeo? Puno toga sam prošao u životu, bio sam po bolnicama, nagledao se svega. Dok sam zdrav ne marim za to koje je boje medalja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara