Medalja (ne) bi bila iznenađenje

Tekst: M.M.
Foto: AFP

DANAS je na Olimpijskim igrama u kanadskom Vancouveru na rasporedu muški veleslalom, gdje će nastupati i naši predstavnici Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim. Ivica u ovu utrku ulazi sasvim rasterećen nakon osvajanja srebrne medalje u superkombinaciji, tako da može zaista skijati kako zna i umije. Današnji veleslalom bit će mu pak kvalitetan trening, uvertira za skorašnji slalom koji ga očekuje.

Ivica je i sam izjavio kako je osvajanjem medalje dobio ono po što je došao u Kanadu te da od sada skija bezbrižan i opušten, što je u njegovom slučaju i više no dobro. Naime, dugo vremena poslije osvojenog srebra u superkombinaciji Ivica je pričao o teretu koji je nosio na leđima, zbog očekivanja javnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slalomu ću riskirati jer nemam što izgubiti. Ne mogu izgubiti ni prvu skupinu. Ako i ne uspijem, vratit ću se kući pjevajući."

Mnogi postavljaju pitanje što može Ivica napraviti u veleslalomu. Ne zna ni on sam, a ističe kako bi se zadovoljio mjestom među prvih petnaest. No, nakon medalje s kojom s  skinuo golemi teren s ramena, sve je moguće:

"Znam da sad svi pričaju o tome, ali samo sam jednom u životu bio na postolju u veleslalomu pa bi medalja u toj disciplini bila veliko iznenađenje. Iako, sviđa mi se jako taj veleslalom, odgovara mi i konfiguracija staze, a ovdje sam već imao uspjeha. Nakon četiri godine bez bodova u veleslalomu prve sam osvojio upravo u Whistleru. Vidjet ćemo kako će ispasti. Idem napraviti što se može."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara