Juventus se oglasio o optužbi Ronalda za silovanje

Juventus se oglasio o optužbi Ronalda za silovanje

CRISTIANO RONALDO, od ljeta nogometaš Juventusa, pod istragom je za silovanje. Za nedjelo iz 2009. optužuje ga hostesa hotela u Las Vegasu, gdje je nogometaš navodno počinio zločin. 

Policija u Las Vegasu potvrdila je kako je "od rujna 2018. ponovno otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009". "Naši detektivi rade na osnovi informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj", rekli su.

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu njemačkom Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) ponovila da ju je 13. lipnja 2009. Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa. 

Mayorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375 tisuća dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju. Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsku zadovoljštinu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, na gore. Otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija. Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i nije željela da se njeno ime provlači kroz medije. 

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinitelj može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon 10 godina. 

S obzirom na to da su u pitanju ozbiljne optužbe na račun Ronalda za teško kazneno djelo, za kakvo je javnost posebno senzibilizirana, najbolji nogometaš svijeta naišao je na prilično hladne reakcije najvažnijih sponzora, koji se od njega distanciraju ne želeći negativan publicitet kakav ovakva afera nosi

Ipak, Ronaldu je nedvosmislenu podršku dao njegov novi klub. Juventus, koji je ljetos za 33-godišnjeg osvajača Zlatne lopte i najboljeg strijelca u povijesti Reala platio odštetu od 117 milijuna eura, a Portugalcu godišnje daje 30 milijuna eura, povodom optužbe za silovanje na Ronaldov račun poručuje:

"Ronaldo je posljednjih mjeseci pokazao veliki profesionalizam i predanost, koje cijene svi u Juventusu. Ono što se navodno dogodilo prije gotovo deset godina ne mijenja to mišljenje, koje dijele svi koji su došli u kontakt s ovim velikim šampionom."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara