"Kako on može igrati prije mene?": Ovim pitanjem je počeo sukob Kalinića i Dalića

"Kako on može igrati prije mene?": Ovim pitanjem je počeo sukob Kalinića i Dalića
Foto: Davor Javorović/Pixsell

NIKOLA KALINIĆ stigao je na pripreme hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo očito uvjeren kako će imati veću ulogu od one koju mu je spremio Zlatko Dalić.

Nezadovoljstvo je iskazao već tijekom prve pripremne utakmice. Odbio je ući u igru protiv Brazila, poručio je da ne može igrati zbog problema s leđima, a onda je nakon utakmice došao na razgovor kod izbornika. 

"Kako Kramarić može igrati prije mene?", bilo je pitanje koje je postavio Daliću, otkriva Novi list. 

 

Izbornik mu je pokušao objasniti zašto, ali napadača Milana nije previše zanimalo njegovo objašnjenje. I tada se Dalić našao u problemu - ili će otpisati Kalinića ili će u Rusiji imati nezadovoljnog igrača. 

Pokušao je to riješiti mirnim putem. Imao je nekoliko sastanaka sa svim reprezentativcima uoči puta u Rusiju, na svim tim sastancima molio je igrače da mu priznaju ako nisu fizički spremni, ali nitko se nije javio. Pa ni Kalinić. 

Dalić je vjerovao da će se situacija odlaskom u Rusiju smiriti. "Turnir je dug i svi će imati priliku", mislio je Dalić, ali Kalinić nije htio čekati. Pet minuta protiv Nigerije nije mu bilo dovoljno, ponovno je odbio izbornika kada ga je htio uvesti, a nakon utakmice nije ni slavio sa suigračima.

Na kraju je Dalić morao povući jedini logičan potez i u nastavak turnira otići bez napadača Milana. Ali i bez ijednog napadača na klupi ako u prvih 11 budu zajedno Kramarić i Mandžukić...

 

 

 

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara