Utrka spusta u Val Gardeni prekinuta zbog vjetra nakon što je Kostelić bio najsporiji

Foto: AFP

UTRKA spusta u talijanskoj Val Gardeni više je puta prekidana i na kraju otkazana zbog loših vremenskih uvjeta na stazi uz snijeg i jak vjetar.

Start utrke je najprije spušten zbog prejakog vjetra, ali nakon što je 18 skijaša odradilo posao na stazi Saslong, novi udari vjetra su prisilili organizatore na privremeni prekid. Poslije više od pola sata stanke niz stazu su se spustila još trojica skijaša nakon čega je šef natjecanja u Svjetskom kupu Gunther Hujara je definitivno odlučio otkazati.

Do prekida je na prvom mjestu bio Francuz Johan Clarey (1:55.80), a Ivica Kostelić, koji je startao prvi, nije bio nimalo uvjerljiv. Prekid je dočekao na posljednjem mjestu s 3.24 sekunde zaostatka. Natko Zrnčić Dim sa startnim brojem 48 tako nije dočekao start. Utrka je definitno prekinuta prije nego što je Vode Miller sa startnim brojem 22 trebao krenuti.

Skijaši se sutra sele u Alta Badiju,na utrku muškog veleslaloma gdje će prvu vožnju postaviti Ante Kostelić. Start prve vožnje je u 10.30, a start druge vožnje u 13.30.

Tijek utrke:

Potvrđeno je, utrka je otkazana zbog vjetra!

Utrka je ponovo prekinuta zbog vjetra.

Austrijanac Kroell završio je na osmom mjestu. Ivica je 21.

Ni Svindal nije ništa napravio, završio je na 14. mjestu. Ivica je 20.

Utrka se nastavila! Krenuo je Feuz i završio na 11. mjestu. Razočaravajuće...

Utrka je na duže vrijeme prekinuta zbog vjetra. Ipak, kreću predvozači što je znak da će nastaviti.

Na stazi je jak vjetar pa je utrka na kratko prekinuta. Najnezadovoljniji je Cuche koji je dobio zeleno svjelo za start iako je bilo vjetra.

Nevjerojatno loš nastup Cuchea! Imao je zaostatak od čak 2.43 sekunde! Doduše, smetao mu je vjetar koji je zapuhao na stazi.

Baumann je završio na desetom mjestu tako da je Kostelić 17. Sad dolaze najbolji spustaši.

Zurbriggen je imao zaostatak od 1.4 sekunde što mu je dovoljno za osmo mjesto. Ivica je 16.

Defago je prijetio da bude lošiji od Ivice, ali je na kraju ipak završio s manje od tri sekunde zaostatka. Sad dolaze najbolji spustaši.

Švicarac Janka je zaostao 2.55 sekudni. Nije to onaj skijaš iz 2010... No, brži je od Ivice tako da je naš skijaš trenutno najlošiji, 14.

Guay u jednom trenutku bio u "zelenom", ali je završio na četvrtom mjestu. Ivica - 13.

Scheirber je završio na 11. mjesto tako da je Ivica trenutno 12.

Talijan Innerhofer je bio jako spor, ali ipak ne sporiji od Ivice. Talijan je završio na devetom mjestu, dok je Kostelić 11. sa zaostatkom od 3.24 sekunde iza vodećeg Clareya.

Nova smjena na vrhu. Clarey je preuzeo prvo mjesto, ovo će biti dan Francuza. Ivica najlošiji, deseti.

Francuz Theaux je zasad najbrži. 15 stotinki brži od Kunega. Francuzi trenutno imaju dva skijaša na postolju. Ivica je deveti.

Nova promjena na vrhu! Švicarac Kueng je preuzeo vodeću poziciju, Ivica je pao na osmo mjesto. Staza se polako "zagrijava" za najbolje spustaše.

Švicarac Hoffman osvojio je treće mjesto sa zaostatkom od 0.9 sekudni. Ivica je pao na sedmo mjesto.

Talijan Bertrand je preuzeo vodeće mjesto. Bio je brži od Olssona za 13 stotinki. Ivica i dalje pada, sad je šesti.

Kanađanin Dixon je završio na trećem mjestu sa zaostatkom 1.17 sekundi. Ivica je peti...

Talijan Heel je bio točno sekundu brži od Ivice. Završio je na trećem mjestu tako da je Kostelić četvrti nakon što su se četiri skijaša spustila.

Nijemac Keppler je imao 60 stotinki zaostatka za Olssonom, ali je gurnuo Ivicu s drugog mjesta. Neće ovo biti dan Ivice Kostelića, ne ide mu u novoj sezoni u brzim disciplinama.

Ivica nije bio brz. Šveđanin Olsson sa startnim brojem dva je imao ogromnu prednost od 2.58 sekundi.

Ivica je svoju dionicu prošao za 1:59:94.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara