Legendarni borac: Imam osam od deset simptoma oštećenja mozga

Legendarni borac: Imam osam od deset simptoma oštećenja mozga
Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih boraca u povijesti UFC-a, legendarni Wanderlei Silva, šokirao je borilački svijet kad je otkrio kakve je posljedice na njega ostavila 23-godišnja borilačka karijera.

"I dalje ne znamo posljedice koje nam ostavlja naša profesija, posljedice na naše tijelo i naš mozak. Nekada prijateljima u šali kažem da je dobro što zaboravljam stvari jer uz one dobre, zaboravim i one loše. Ali ako stavimo šalu na stranu i govorimo o posljedicama udaraca na mozak, imao sam 12 od 15 simptoma oštećenja kada sam razgovarao sa stručnjakom na tom polju", rekao je još 2016. Silva, a sad je još detaljnije sve opisao u intervjuu za brazilski portal 'Vale Tudo', piše Fight Site.

''Bio sam na pregledu za glavu i od deset simptoma oštećenja koje su tražili, ja imam osam. Naprimjer: promjene raspoloženja, zaboravljanje stvari, problemi sa spavanjem…Što sam više udaraca primao, manje sam ih mogao podnositi. Manje sam mogao provesti u ringu podnoseći te udarce na nogama. Vjerujem da i na treninzima treba ići lakše, treba se naporno i tvrdo sparirati, ali to ne može biti svaki dan. Ovo je poruka onima koji imaju mlade borce'', zaključio je Silva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara