Liu Xiang potvrdio nastup na SP-u u Dohi

Liu Xiang potvrdio nastup na SP-u u Dohi

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NEKADAŠNJI najbolji preponaš svijeta, 26-godišnji Kinez Liu Xiang, nastupit će na skorašnjem Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi, što će biti njegov povratak na velika natjecanja nakon dvije godine.

Najbolji kineski atletičar trebao je biti velika uzdanica domaće nacije na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali zbog ozljede Ahilove tetive odustao je od nastupa neposredno prije starta kvalifikacija.

Posljednji je put na velikom natjecanju tako trčao u zimi 2008., na dvoranskom SP-u Valenciji, gdje je i osvojio zlato na 60 metara s preponama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon operacije u prosincu iste godine dugo se oporavljao, a prvi je nastup ubilježio u rujnu prošle godine na Grand Prix mitingu u Šangaju. Zauzeo je drugo mjesto na 110 m s preponama.

Budući da se još uvijek nije potpuno oporavio, njegovo je sudjelovanje na SP-u u Dohi od 12. do 14. ožujka bilo pod upitnikom. No, solidan nastup na nedavnom mitingu u Šangaju i osvojeno četvrto mjesto s rezultatom 8.05, unatoč činjenici da je gotovo pao na prvoj preponi, uvjerili su njegova trenera Suna Haipinga da je Liu spreman.

U utorak je tako došla i službena potvrda da će bivši svjetski rekorder na 110 s preponama te olimpijski i svjetski prvak u istoj disciplini braniti naslov u Dohi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara