Majica s natpisom "Organiziraju gubitnici" postala hit u Austriji

SJEDEĆI i šaleći se s prijateljicama, 27-godišnja grafička dizajnerica iz Beča Stefanie Schoeffmann, došla je na originalnu ideju stvaranja autentičnog suvenira za Euro 2008. godine.

Povodeći se za Nijemcima, čiji je slogan uoči SP-a 2006. godine bio “organiziraju prijatelji” ("hosted by friends"), Stefanie je stvorila vlastitu inačicu parole. Bacila se u proizvodnju majica sa sloganom “organiziraju gubitnici” ("hosted by losers"), odnosno "zu gast bei verlieren" na njemačkom.

Unatoč osudama rijetkih vatrenih austrijskih navijača, mlada je grafičarka polučila tržišni uspjeh: majice naručuju iz iz Austrije, i iz Švicarske, i iz Njemačke!

"Osobno sam ponosna Austrijanka i patriotkinja, premda nikad ne bih mahala zastavicama", izjavila je Stefanie dodavši:

"To je samo još jedan način da proslavimo činjenicu što organiziramo tako velik događaj i dobro se zabavimo. Što je, tu je: oduvijek su se ovdje ljudi više uzbuđivali radi skijaša nego radi nogometaša!"

Austrijska nogometna reprezentacija ne zna za pobjedu u prijateljskim dvobojima u 2008. i 2007. godini. Na jednoj online peticiji skupljeno je više od deset tisuća potpisa kojima se traži povlačenje Austrije s turnira koji suorganizira.

Totalsport
Foto: news.com.au

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara