Koronavirus u sportu

Marca: Đoković, sebična neznalica o životu

Marca: Đoković, sebična neznalica o životu
Foto: Pixsell

NOVAK ĐOKOVIĆ na udaru je javnosti i kolega tenisača zbog organizacije serije turnira po bivšoj Jugoslaviji tijekom kojih su uz njega koronavirusom zaražena još trojica tenisača. 

"Adria Tour je bio horor-šou. Sve što se tamo dogodilo svjedoči ogromnoj neodgovornosti. Pokazali su veliku nezrelost i nevjerojatnu neodgovornost. Teško mi je uopće pronaći prave riječi kojima bih to opisao. Ako ste i na Sjevernom polu, ne možete u ovo doba postavljati na Instagram snimke kako se zabavljate. Nisu pokazali ni minimalno poštovanje prema onome što se događa u svijetu. Horor-šou", rekao je Brazilac Bruno Soares, 25. tenisač na svijetu u konkurenciji parova i Đokovićev kolega iz ATP-ijevog Vijeća tenisača. 

Upravo bi Đoković zbog odluke o organiziranju turnira mogao biti smijenjen s pozicije predsjednika Vijeća tenisača. Širenje koronavirusa na njegovim turnirima moglo bi utjecati na nastavak sezone koji je bio planiran za kolovoz. 

Srpskog tenisača kritizira i Manuel Julia Dorado, španjolski pisac i novinar Marce. 

"Da djeci i sportašima kažete što ne smiju učiniti, potrebno vam je samo nekoliko riječi i video Đokovića kako pleše u noćnom izlasku. Tada im otvorite novine i kažete: 'E, sad pročitajte što se događa u svijetu.' Kako smo samo zaboravni. Prijatelj koji radi u bolnici mi je rekao, dok smo gledali ljude koji se u baru grle: 'Ne bi to radili da su vidjeli koliko je ovo sranje opasno, onda nitko ne bi riskirao.' Neki misle da su to meci koji ubijaju samo starije ljudi. Osjećaju se bezbrižno i sigurno. Nije ih briga postaju li sijači smrti. O čemu je razmišljao taj teniski genij, ta sebična neznalica o životu koja je govorila da sve radi čistog srca i iz najboljih namjera", piše Manuel Julia. 

Đokovićeva majka: Prestrašno je što mu radite

U Đokovićevu obranu stali su njegovi najbliži.

"Strašno je i prestrašno što pišu, ali navikli smo već na to. Kao da su jedva dočekali. Njima očito Novak smeta", poručila je Đokovićeva majka Dijana, dok je otac Srđan ljutit na bugarskog tenisača Grigora Dimitrova koji se navodno nije pridržavao uputa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara