HAJDUK

Marin Brbić podnio ostavku na mjesto predsjednika Hajduka

Marin Brbić podnio ostavku na mjesto predsjednika Hajduka
Index.hr

MARIN BRBIĆ podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Hajduka, objavio je klub na službenoj stranici.

"Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka", rekao je Brbić pa je dodao:

"Klub neću napustiti odmah, već kada se steknu uvjeti za to, jer iz odgovornosti prema Hajduku ne smijem i ne želim dopustiti da bude obezglavljen, imajući u vidu važnost održavanja stabilnosti poslovanja i funkcioniranja Kluba."

 

Nadzorni odbor može, a i ne mora prihvatiti Brbićevu odluku

Sada o svemu odlučuju članovi Nadzornog odbora Hajduka koji mogu, a i ne moraju prihvatiti Brbićevu ostavku. Mogu ga pokušati nagovoriti da nastavi dalje i sve jednoglasno podržati.

Njegova ostavka nije iznenađenje jer je početkom sezone najavio da će otići iz Hajduka ako klub u aktualnoj sezoni ne izbori najmanje drugo mjesto koje sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ako NO uspije nagovoriti Brbića na ostanak, za cijeli rasplet čekat će se sljedeća nedjelja, kad će se održati Skupština kluba na kojoj će se grad Split i udruga Naš Hajduk (koji zajedno kontroliraju preko 90% vlasničkog udjela) očitovati o situaciji.

Budući da su Bili dva kola prije kraja prvenstva pet bodova udaljeni od Osijeka, vrlo je izgledno da od Lige prvaka neće biti ništa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U Hajduk se vratio u ožujku prošle godine

Brbić je svoj drugi mandat na mjestu predsjednika splitskog kluba započeo početkom ožujka 2019. godine, kada je naslijedio Jasmina Huljaja.

Brbićev tadašnji povratak bio je prirodno rješenje nakon dolaska Benjamina Perasovića na čelo Nadzornog odbora.

Brbić je bio predsjednik Uprave Hajduka u teškoj situaciji, kada se klub spašavao od stečaja prodajom mladih igrača i podizanjem kredita za koje mu je grad Split bio jamac.

Nakon tri godine i devet mjeseci mandata otkazana mu je suradnja po odluci tadašnjeg Nadzornog odbora koji je tražio iskorak.

Kada je prvi puta došao u Hajduk, zatekao je 105 milijuna kuna minusa. Najbliži suradnik tada bio mu je Goran Vučević, koji je sastavljao momčad od mladih igrača iz domaćeg pogona, a kasnije su ih prodavali kako bi klub preživio.

Ovu funkciju obnašao je od 2012. do 2016.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara