Esport

Momčad iz NHL-a zabranila igračima da igraju Fortnite

Momčad iz NHL-a zabranila igračima da igraju Fortnite
Foto: EPA-EFE

IGRAČI Vancouver Canucksa u sezoni 2018./2019. neće smjeti igrati Fortnite. Zabrana je uslijedila nakon razočaravajuće sezone u kojoj su Canucksi završili s omjerom 31-40-11. Doduše, zabrana nije nametnuta od strane uprave ili trenera, nego su se sami igrači za nju odlučili, iako dio ekipe smatra kako Fortnite nije problem. 

>Može li ovo završiti rat konzola? Napokon svi gameri mogu igrati zajedno

>Samo prošli mjesec Fortnite je igralo više od 73 milijuna igrača

Profesionalni sportaši u posljednje vrijeme imaju sve više problema s videoigrama. Barem se tako čini. Pola engleske nogometne reprezentacije igra Fortnite. Izbornik njemačke nogometne selekcije Joachim Löw je u kampu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u ranim jutarnjim satima gasio bežičnu mrežu kako se igrači ne bi mogli igrati. Bacač Red Soxa David Price morao je propustiti utakmicu protiv New York Yankeesa zbog sindroma karpalnog tunela koji je zaradio navodno igrajući Fortnite. To su samo neki od nedavnih primjera prema kojima videoigre, konkretno megapopularni Fortnite, negativno utječu na profesionalne sportaše što se odražava i na rezultatima. 

Pojedini klubovi u MLB-u i NHL-u tražili su od igrača da s profila na društvenim mrežama maknu reference na Fortnite, a sada je jedan klub otišao i korak dalje. Vancouver Canucksi su se odlučili na zabranu igranja Fortnitea. Kako ne mogu utjecati na to što igrači rade unutar svoja četiri zida, hokejaši tog kluba više ne smiju nositi igraće konzole na pripreme i gostovanja. Odluka je izazvala podijeljene reakcije, ali čini se da se većina nekako slaže u tome da bi se hokejaši trebali posvetiti hokeju, a ne igranju videoigara. Fortnite je inače iznimno popularan među vrhunskim sportašima, ali to ne treba nikoga čuditi. PlayStation je obavezna oprema na pripremama i duljim putovanjima za većinu sportaša i to se nije dogodilo jučer niti s Fortniteom. Međutim, okriviti videoigru svakako je lakše nego se suočiti s neprofesionalizmom sportaša. Zabraniti videoigre? Pa nisu u osnovnoj školi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara