Esport

Na legendarnim Panini sličicama uskoro će se naći i gameri

Na legendarnim Panini sličicama uskoro će se naći i gameri
Foto: Complexity Gaming

TALIJANSKA tvrtka Panini, najpoznatija po sportskim karticama, sličicama i albumima, potpisala je jednogodišnji ugovor s esport kompanijom Complexity Gaming. Tako će se igrače te tvrtke naći na sličicama i posterima, a Panini je dobio kanal na Twitch.tv platformi na kojem će sportske zvijezde povezane s tvrtkom igrati videoigre.

>Perkz kreće po novu titulu, počinje League of Legends European Championship

Iako se na prvu čini kako Panini i Complexity Gaming nemaju baš dodirnih točaka, a samim time je i ovo sponzorstvo još zanimljivije, postoji sasvim logična poveznica. Većinski vlasnik američke esport kompanije Complexity Gaming je Jerry Jones, vlasnik NFL momčadi Dallas Cowboys, s kojim je Panini već u sponzorskom odnosu. Tako je jednogodišnji ugovor između Paninija i Complexityja na određeni način samo proširenje već postojeće suradnje. 

Igrači i timovi Complexity Gaminga će se naći na različitim proizvodima Paninija koji će se moći kupiti u sjedištu tvrtke, a igrači će ih potpisivati na turnirima i druženjima s fanovima. S druge strane, Complexity će za Panini voditi Twitch.tv kanal na kojem će gostovati sportske i gaming zvijezde povezane s Paninijem te igrati videoigre i sudjelovati u različitim promocijama. Complexity Gaming je jedna od najstarijih američkih esport kompanija, ali trenutno nema vrhunske igrače i timove u najpopularnijim esportovima poput League of Legendsa, Dote 2, Overwatcha, dok je u CS:GO-u njihova ekipa trenutno rangirana kao 30. na svijetu prema portalu HLTV.org.

Foto: Complexity Gaming

Panini za američko tržište ekskluzivno proizvodi NBA i NFL kartice, dok je u Europi poznat po nogometnim sličicama i albumima. Uz sličice i kartice, proizvode i sticekre, knjige, stripove i magazine. U Americi ambasador brenda je legenda Lakersa Kobe Bryant, a surađivali su sa sportašima poput Neymara i Cristiana Ronalda koji su za velike novce potpisivali sličice. Uz službene licence za NBA, NFL, FIFA-u, imaju i one za Disney, DreamWorks i Warner Bros.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara