Navijač najavio tužbu protiv Dinama: Mamić me već godinama ima na piku

Navijač najavio tužbu protiv Dinama: Mamić me već godinama ima na piku

Foto: Sandra Šimunović /Cropix

PROPAGANDNI blok na Dinamovom službenom webu nastavlja se izvještajem s navijačkog prosvjeda, čiji su se odjeci vrlo dobro čuli u modroj VIP loži, dok su Dinamovi skupštinari međusobno dijelili nove mandate i peglali klupski statut.

"Prenosimo sliku koju nam je jutros dostavio Mario, navijač i član Dinama, na kojoj prosvjednici pružaju podršku Nikici. Poznato je kako je riječ o Nikici Maroviću koji je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog teškog ozljeđivanja policajca Kristijana Troktera na utakmici Dinamo - Hajduk 1. svibnja 2010. godine. Podsjetimo, nesretnom 33-godišnjem policajcu Marović je bacio petardu pod vizir zbog čega je Trokter ostao bez oka.Također, spomenuti navijač uz naslovnu sliku mailom nam je dostavio priložene slike ispod i linkove na vijesti o jednom od vođa današnjih prosvjeda ispred stadiona u Maksimiru koji je također dobro poznat policiji", vijest je na stranicama Dinama, popraćena dodatnim materijalom o navodnim organizatorima prosvjeda.

"Mamić me ima na piku već godinama. Zna se tko stoji iza mnogih policijskih akcija spram navijača"

Osim fotografije na kojoj je istaknut transparent "Ne daj se Nikica", među tim materijalom pronalazimo Nacionalov članak o ulozi Nijaza Tadžića Hadžiosmanagića u prvomajskim neredima, zbog čega je isti podignuo tužbu protiv spomenutog tjednika. Također, priložena je i kopija pravomoćne presude Tadžiću Hadžiosmanagiću kojom mu se zabranjuje prisustvovanje utakmicama na području RH tijekom 14 mjeseci, kao i presuda Prekršajnog suda u Zagrebu za sudjelovanje u neredima na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona 1. svibnja 2010. godine, zbog čega je kažnjen uvjetnom kaznom od godinu dana. Dokaz kojim sud Tadžiću Hadžiosmanagiću zabranjuje praćenje utakmica Dinamo je ishodovao od HNS-a, dok je presudu Prekršajnog suda morao potražiti upravo na licu mjesta, ukoliko im je nije uručio sam okrivljenik. On nam se obratio, između ostalog, i zbog činjenice da ga se na Dinamovom webu prikazuje kao glavnog organizatora prosvjeda, iako je poznato da je prosvjed policiji prijavio Danijel Hrnjak, te se upravo on vodi kao glavni organizator. Tadžić Hadžiosmanagić ističe da s prosvjedima neka nikakve veze te da se, baš kao i u slučaju njegovog privođenja u Sesvetama, radi o Dinamovoj klupskoj politici. Zbog svega je najavio i tužbu protiv Dinama i odgovornih osoba u klubu.Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam organizator nikakvog skupa, a posljednji dan nisam niti bio među prosvjednicima. Čisto sumnjam da postoji spomenuti Mario, koji je Dinamu dostavio link na tekst koji je o meni objavio Nacional bez ijednog čvrstog dokaza. Već dugi niz godina Mamić ima pik na mene. Ja sam navijač Dinama, 'nisam cvijet', ali jako dobro znam tko stoji iza mnogih policijskih akcija spram navijača. Povrijeđen sam zbog objave teksta na Dinamovim stranicama, jer tamo su izneseni i podaci moje obitelji, moje žene i djeteta. Tužit ću ih zbog štete koje mi nanose. Uništavaju mi svaku nadu da se zaposlim. Ponavljam, oni me etiketiraju kao glavnog organizatora prosvjeda, a jasno je da su mirni prosvjed policiji prijavili drugi ljudi", kaže Tadžić Hadžiosmanagić.

Nastavlja se rat centra i Sesveta: Što stoji iza uhićenja trojca podno Maksimira?

Nijaz je bio jedan od trojice privedenih ispred maksimirskog stadiona u nedjelju navečer, nakon što je Z.M. prijavio napad i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda na malonogometnom turniru koji se uoči prosvjeda održavao u Sesvetama. Z.M. prijavio je Tadžića-Hadžiosmanagića, Tomu Glušića  i  Matiju S, no Nijaz želi demantirati i tu informaciju te tvrdi da je u vrijeme incidenta igrao nogomet.

"Vrlo je zanimljiva činjenica da je Z.M. prijavio baš nas trojicu, koji nemamo veze s tučnjavom. Ja sam u to vrijeme igrao nogomet, a priveden sam ispred Maksimira više od šest sati nakon događaja. Tomo Glušić na turniru je bio s malim djetetom i također nije sudjelovao ni u kakvoj tučnjavi", ističe Hadžiosmanagić.

Na turniru se vadili i pištolji

U međuvremenu, Index je iz pouzdanih izvora, te od strane više očevidaca došao do informacija vezanih uz napad u Sesvetama. Nije teško pretpostaviti da se radi o nesnošljivosti dvije frakcije, navijača bliskih Udruzi navijača Dinama te sesvetskih navijača, sudionika Domovinskog rata, bliskih Zdravku Mamiću. Kako pouzdano doznajemo, povod napada na Zorana Markića, zaposlenika sesvetske udruge i čovjeka bliskog Zokiju Mamiću, navodno je bio raniji sukob jednog od ključnih ljudi sesvetske Hvidre Grge Prskala i istaknutog Boysa. Pri tome je Boys drškom pištolja pogođen u glavu, a kasnije su pripadnici navijača Dinama, većinom mlađeg uzrasta, u znak osvete napali spomenutog Markića  i nanijeli mu lakše tjelesne ozljede.

Sukob frakcija kulminirao je sredinom drugog mjeseca nakon što je Goran Hajduković Čupko, više puta osuđivani bivši lider BBB-a i deklarirani nacist, s Dinamovog stadiona ukrao transparente Bad Blue Boysa, čije su frakcije krenule prema Sesvetama da vrate ono što im pripada. Policija je spriječila okršaj i uhitila 85 navijača. Brojnost policije u spomenutoj akciji svjedoči o rejtingu sesvetske udruge Dinamovih navijača sudionika rata, friško osnovane pod Mamićevim patronatom.

Navijači Dinama bližih centru grada tvrde da ih je Čupko zajedno s Gogom Prskalom ucjenjivao i za transparente tražio više od 20 tisuća kuna. Također, iznose podatak da su ih par dana uoči planiranog, ali spriječenog okršaja ekipa u udruzi Hvidra u Sesvetama dočekali kalašnjikovima i zatražili obračun koji je i dogovoren. Do njega nije došlo jer su dečki iz centra, kako tvrde, upali u zamku "Mamićevih plaćenika", kako ih nazivaju. Sesvetski "domobrani" to su oštro demantirali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara