Niko Kovač: Vrijeme je da na Euru prođemo skupinu

NIKO KOVAČ trenira na Poljudu! Nažalost, kapetan hrvatske reprezentacije ne prelazi u Hajduk, kao što se o tome prošlog ljeta pisalo, nego se sprema za Euro. Kao pravi profesionalac, stariji Kovač želi ostati u formi do okupljanja izabrane vrste.

"Treniram jer želim spreman dočekati pripreme i Euro. kažu da sam star ali postoje samo dobri ili loši igrači, a nikako stari i mladi", rekao je Kovač za Slobodnu Dalmaciju.

Sezona u Austriji je završila no nedavno je produljio vjernost Salzburgu na još godinu dana.

"Otkad mi je završila sezona, svaki dan treniram. Imam mogućnost ostati u klubu i nakon što se ostavim nogometa. A što se tiče reprezentacije, mislim da ću se nakon Eura oprostiti od kockastog dresa", smatra Kovač.

Kapetan hrvatske reprezentacije očekuje da ćemo na Euru proći skupinu.

"Na zadnja tri velika natjecanja nismo prošli skupinu i sad je vrijeme da to ispravimo. Austrija je autsajder ali je domaćin. Moramo ih svladati, to će biti važna utakmica. Ako ih dobijemo, uhvatit ćemo zraka. Mislim da ćemo s Poljacima rješavati pitanje tko će biti drugi. Ali sjajnu ekipu i siguran sam da ćemo biti odlični", smatra Kovač.

Niko se osvrnuo i na karijeru mlađeg brata Roberta koji igra u Borussiji iz Dortmunda.

"U posljednjoj utakmici je dobio crveni, to se događa braničima. Robert ostaje u Dortmundu, ima ugovor još godinu dana, ponovo je u momčadi i igra dobro", zaključio je Kovač.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara