Video: Nane, oprošteno ti je!

NANE se u intimnoj ispovijesti pred kamerama ispričao zbog navodne uvrede Indexu i njegovim  novinarima. Izborniče cijenimo lijepu gestu, ali moramo istaknuti da se u stihovima Bore Čorbe nismo niti prepoznali.

Slaven Bilić u fotelji Aleksandra Stankovića izbavio je iz neznanja novinare Indexa i pojasnio da poruka "ostani đubre do kraja", što nam je svojedobno rekao na press konferenciji, eto, nije namijenjena nama, već čitavoj grupi medija koji žele zlo hrvatskoj reprezentaciji, a među koje je time direktno uvrstio i Index.

Izbornik iz šibenskog ofsajda je još jednom krivo ponovio pitanje sa sporne presice (ključna riječ - krivo), jer Index nije aludirao na narušene odnose u svlačionici, već na narušen odnos stožera i HNS-a, zbog čega je u javnosti ostaje dojam kakav ostaje. Pitanje smo potkrijepili Bilićevim istupom u Glasgowu, gdje je odapeo po HNS-u zbog istih stvari koje HNS-u "zamjera" Index. Slaven Bilić vješto je i tada i danas, u Stankovićevoj emisiji, izbjegao odgovor na postavljeno pitanje. No, nećemo mu zamjeriti. Izbornik se čak i ispričao ukoliko su se Indexovova novinarka prepoznala u stihovim Riblje Čorbe, ali pretpostavka je kriva. Index se apsolutno nije uvrijedio, samo je tražio odgovor na sasvim banalno pitanje. I što je najgore, nije ga dobio.

U nastavku emisije, "princ uvredljivosti" i "prebukirani brend", kako se Bilića plastično oslikalo u uvodnom prilogu, pokušao je iskreno odgovarati na sva Stankovićeva pitanja, no nije puno toga decidirano rekao. Za Slavena Bilića "ništa nije tabu", ali to ne potvrđuje svojim istupima. To nije potvrdio na pitanja o Igoru Štimcu, razvodu braka i političkoj opredijeljenosti. Elegantno je, također, na spomenutoj presici preskočio i naše pitanje hoće li opet u live prijenosu ponuditi ostavku ako se nastavi premetačina njegovog privatnog života.

Iako se osjetio slobodan na presici kazati novinarki da je "privatno dobra", nitko ga tada ni sada nije doslovno preveo. No, Bilić je kod Stankovića morao ponovo o tome govoriti i zatražiti da se ne izvrće priča. "Privatno dobra", dakle, je sasvim zdrava i ukusna opaska, "kao i ostani đubre do kraja", što je po izborniku ok jer nije upućeno samo nama nego našem antihrvatskom klanu.

"Ispričavam se ako je Index shvatio to kao uvredu. Iako znam da to nisu tako shvatili, dapače, siguran sam u to." - kazao je izbornik.

Razgovor je skrenuo na temu medija.

"Moj privatni život na utječe na moj posao. Već 15 godina živim pod pritiskom, ali sada je to - vrh, sada sam izbornik i pritisak je najveći. Od utorka sustavno traju napadni na moj popis, vidjeli ste pitanja poput ; zašto nije pozvan Križanac ili ona o narušenoj atmosferi. Nije mi jasno zašto nitko nije pitao kada sam objavio popis? Meni ne smetaju pitanja o popisu, ali me smatra kad netko kaže da je atmosfera narušena. A to nije točno. Ja nisam operiran od emocija, i smeta mi kad me jedan Dario Šimić, koji ne može biti bolji, zove i govori što piše o novinama. Ispituje se, ispituje mene o svom statusu i puca. To moram braniti. A poruka ostani đubre do kraja nije direktna, to nije upućeno Indexu. Nemojte me hvatati na tu foru."

Mater mi kaže da iskačem iz paštete

"Istina je da me ima previše po medijima, mater mi kaže da iskačem iz paštete. Ali što mogu, moji prijatelji znaju koliko mi je to mrsko. Želio sam stopirati knjigu o sebi, ali nisam uspio", otkrio je izbornik u nastavku.

Aktualnih deset minuta dobio je Ivica Križanac, kamen spoticanja četiri milijuna izbornika, iskusni defanzivac koji posljednju sezonu i pol igra u vrhunskoj formi koja je kulminirala finalom Kupa Uefa sa ruskim Zenitom.

"Stvar sa Križancem počela je još u Livornu. Preko novina je kazao da su u reprezentaciju pozvani Čale i neke babe, kao da ja vodim igrače koji mi nose kavu. Na Euro idu oni koji su mi najpotrebniji. Razmišljao sam, što kada bi se na Euro ozlijedio netko od genijalaca, Rakitić, Kranjčar ili Modrić? Anas Sharbini je jedini Hrvat, od Australije do tu, koji može odigrati tu ulogu. Rekao sam da će s nama putovati dva igrača koja su mlada i igraju pozicije na kojma smo deficitarni." - rekao je izbornik.

Na tapetu se tijekom jednosatnog razgovora našlo mnogo zanimljivih likova, a zanimljivo je bilo čuti i izbornikove opaske:

O Draženu Ladiću:

"Zar je moguće da ja kao A izbornik njega zovem i objašnjavam da mi Ćorluka treba u prvi 11 u Moskvi? Znao sam da mlada reprezentacija igra u Sofiji i pitao sam Robija što da kažem Ladari kad me bude zvao. Na kraju sam ja njega zvao!"

O Igoru Bišćanu:

"O Bišćanu smo razgovarali kad smo preuzeli momčad. Robi je dobar s njim i htjeli smo znati njegovo mišljenje prije nego krenemo kod Markovića. Bišćan je tada rekao svoje; ništa od svega dok je onaj tamo."

O ugovoru:

"Nije mi problem reći koliko sam plaćen, ali prije emisije nazvao me Srebrić i kazao da je ugovor tajna. Ako HNS želi objaviti iznos, slobodno. Ja nemam ništa protiv. Hoću li dati ostavku ako ne prođemo skupinu? Upravo zbog toga sam ugovor uvijek držao manje bitnim pitanjem, dok je cijela javnost dizala struku, jer moj ostanak ovisi o ishodu s Eura. Nije toliko bit u rezultatu, već moj ostanak ovisi o dojmu. Možemo odigrati vrhunski, a ispasti prije četvrtfinala. Ak dojam bude loš, i vi novinari i javnost donesete takav sud, ponudit ću svoju ostavku."

O Franji Tuđmanu:

"Tuđman nam je tri puta ušao u svlačionicu, od toga dva puta u Francuskoj. To nam treba biti na čast, pa Tuđman je volio Hrvatsku..."

O Igoru Štimcu:

"Sa Igorom ne večeram, ne  spavam, ali mogu popiti kavu i razgovarati. Neke stvari ne negiram. Kada smo ušli u Hajduk, dogodile su se neke stvari, ali na kraju krajeva, on je izgubio svoj novac."

O ocu:

"Bio je dijete bez roditelja, odgojen u Pakovu selu u komunističkom duhu, u vrijeme pravih radnih akcija.  Kasnije se o tome nije puno pričalo u kući, otac je prihvatio neke stvari kasnije. Bio je veliki Hrvat, ali je mrzio ustaše.

O Ivici Račanu:

Bio sam kod njega u bolnici. Nazvao je i to me iznenadilo. Sreo sam ga jednom prije, no tek mi je doktor Paladino ispričao kakva je Račan snaga bio. No, ostavljao je dojam da nema autoritet. 

O ljevici i desnici:

Ja sam ljevičar, u biti centar, ali ako pričamo o onoj ljevici poput KBG-a, onda sam sve suprotno. Ma, ja sam sve! Kod nas ljevice povlači neke druge konotacije, poput jugonostalgije ali ako je to mjerilo, onda sam totalni desničar. Ja sam socijalist, koji bi želio da Hrvatska bude socijalna država kakva je, primjerice, Švedska. Najveći socijalisti su Isus Krist i Papa!

O Ivi Sanaderu:

Ima snagu i gard. Draže mi je da je premier iz Splita. Drago mi je da voli i pomaže sport. Snažan je lik i slijedi svoj put.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara