Nogometni sindikat: "Ejupi je okarakteriziran kao nasilnik, uništen mu je ugled"

Nogometni sindikat: "Ejupi je okarakteriziran kao nasilnik, uništen mu je ugled"
Foto: Google maps, Facebook

PRIJE dva dana uhićen je Muzafer Ejupi, napadač Slaven Belupa, pod sumnjom da je s prijateljem pretukao poznatog koprivničkog poduzetnika. U međuvremenu je pušten na slobodu, a Slaven Belupo objavio je fotografije na kojima se vidi kako je on u tom sukobu zadobio teške ozljede. 

O slučaju se oglasila i Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" koja promovira i štiti nogometne aktere. Smatraju da je Slaven Belupo postupio ispravno time što je stao iza svog igrača, dok medije optužuju za plasiranje neprovjerenih informacija.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na događaj koji se dogodio u srijedu, 25. rujna 2019. u Koprivnici, a povezan je s Muzaferom Ejupijem, igračem NK Slaven Belupo i članom Nogometnog sindikata, ovom prilikom prvenstveno želimo iskazati žaljenje radi navedenog događaja koji je za posljedicu imao teške fizičke ozljede, a koje su mogle imati i tragični ishod.

Drago nam da je klub stao uz svog igrača i nije donosio ikakve odluke prije no što su uistinu bile poznate sve okolnosti ovog događaja, a prema rješenju nadležnih državnih tijela.

Također, u medijima su se pojavile neprovjerene informacije koje su Ejupija okarakterizirale kao nasilnika i razbijača, čime su nepovratno naštetili njegovom ugledu i instantno uništili sve dobro što je igrač stvarao tijekom cijele svoje karijere.

Presumcija nevinosti jedno je od temeljnih načela suvremenog sustava ljudskih prava i riječ je o pravnom mehanizmu kojim se osigurava da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja. Smatramo da je percepcija javnosti važna u kontekstu presumcije nevinosti i da treba prestati s pripisivanjem negativnih karakteristika onim osobama koje se smatraju krivima samim time što se nalaze u prisustvu policije.

Dijelom svakodnevnog društvenog diskursa svakako moraju prestati biti stereotipi i predrasude o nogometašima kao divljacima, osobama sklonim tučnjavi, fizički agresivnima ili nepoželjnim strancima u Hrvatskoj. Oni nepovratno štete ne samo stvarnoj slici profesionalnih nogometaša, već ugrožavaju i njihovu egzistenciju, kao i njihovih obitelji.

Muzaferu želimo što brži oporavak i povratak u igru!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara