NBA LIGA

Novi LeBron se prijavio na NBA draft

Novi LeBron se prijavio na NBA draft
Foto: Getty Images / Guliver Image

ZION Williamson, 18-godišnji košarkaš koji je u svojoj prvoj (i jedinoj) sveučilišnoj sezoni pokupio sve moguće nagrade, prijavio se za NBA draft.

Ta je odluka bila potpuno očekivana i Ziona se smatra zicerom za prvi izbor drafta. Zbog fizičkih predispozicija uspoređuju ga s LeBronom Jamesom, a zbog stila igre s mladim Charlesom Barkleyjem.

Ima 201 cm, skoro 130 kilograma mišića, a za sveučilište Duke postizao je u prosjeku 22,6 koševa, 8,9 skokova, 2,1 asistenciju, 2,1 osvojenu loptu i 1,8 blokada, ali nije uspio odvesti Blue Devilse ni na Final Four NCAA lige, a kamoli do naslova prvaka.

"Želim zahvaliti Bogu, treneru Krzyzewskom, njegovim pomoćnicima, mojoj obitelji, suigračima i prijateljima koje sam stekao na Dukeu. Hvala svima što su mi omogućili najbolju godinu života, ne mogu riječima opisati koliko mi je bila posebna", rekao je Zion opraštajući se od sveučilišta.

Draft će se ove godine održati 20. lipnja u New Yorku, a 14. svibnja će se lutrijom odrediti redoslijed biranja. Najveće šanse za prvi pick, po 14%, imaju New York Knicksi, Cleveland Cavaliersi i Phoenix Sunsi.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara