"Ovih 11 milijuna kuna poklon je svim Hajdukovcima s one strane Dinare"

"Ovih 11 milijuna kuna poklon je svim Hajdukovcima s one strane Dinare"

IVAN RIMAC, hrvatski poduzetnik iz Lištana kraj Livna, postao je najveći pojedinačni dioničar Hajduka, čime je i službeno završena pretvorba splitskog kluba.

Naime na jutrošnjoj press konferenciji održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, čelnici Hajduka predstavili su čovjeka koji je zgotovio proces pretvorbe Hajduka u dioničko društvo. Riječ je o Ivanu Rimcu, koji se rodio u selu Lištani pokraj Livna. Dugo vremena Rimac je radio u Njemačkoj, a danas je vlasnik projektantske kuće RIMC. Ivan Rimac je inače dobar prijatelj još jednog Hajdukovog dioničara Jake Andabaka.

"Rodio sam se u malom selu pokraj Livna, a dugo vremena radio sam u inozemstvu. Iako sam diplomirani agronom tamo sam radio u građevini, a upisao sam i fakultet Arhitekture. Njega nisam završio, ali sam zato obrazovanje završio u praksi. U Hrvatsku sam se vratio 2001. godine i trenutno sam vlasnik projektantske kuće RIMC", rekao je predstavljajući se javnosti Ivan Rimac.

"Želim da nas Dinara više ne dijeli već spaja"

"Meni je velika čast uopće biti član Hajduka, a kamoli dioničar. Zaista sam sretan što sam mogao kupiti ove dionice i ovo je poklon svim Hajdukovcima sa one strane Dinare. Sve nas spaja ljubav prema Hajduku, a ja samo želim da nas Dinara više ne dijeli nego spaja, da tamošnja djeca dolaze u Hajduk kao što su to prije običavala, a svi znamo kakvi se talenti rađaju u tom kraju, od Šukera, braće Kovač do Mirka Hrgovića." - dodao je Rimac.

Kako su dosad bile kupljene dionice u protuvrijednosti 70 milijuna kuna, Ivanu Rimcu preostalo je kupiti dionice u vrijednosti od 11 milijuna i 35 tisuća kuna, čime je postao pojedinačno najveći dioničar splitskog kluba. Predsjednik Peroš blistao je od zadovoljstva.

"Meni je kao predsjedniku hrvatskog nogometnog kluba Hajduk izrazito drago što je Rimac prepoznao važnost, ugled i veliko ime Hajduka, da ne govorimo o njegovoj ljubavi prema ovom klubu koja je očita. U ovo vrijeme recesije kada mnogima ne padaju na pamet kakve novčane transakcije, Rimac je hrabro uložio veliki iznos, ne gledajući uopće hoće li se njegova investicija isplatiti. Ipak vjerujem da će u budućnosti ovaj klub biti vrlo uspješan i da će svima donositi profit", rekao je Mate Peroš.

"Hajduku sada u plusu gotovo sedam milijuna eura"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom uplatom pretvorba Hajduka u dioničko društvo završena je. Hajduk je tako završio proces pretvorbe sa 50 milijuna kuna plusa, čiste love.

"Sada su sve dionice prodane, svih 81 milijun i 35 tisuća kuna. Kako je dug našeg kluba iznosio 31 milijun kuna, mi smo tako u cijelosti uspjeli izvući Hajduk iz minusa, a sada smo nešto manje od sedam milijuna eura u plusu. Uskoro će biti održana sjednica osnivačke skupštine koja će izabrati nadzorni odbor. Kada tih nekolicina ljudi bude izabrana, Hajduk će i službeno početi s radom kao dioničko društvo", dodao je direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Dioničari Hajduka:

Većinski vlasnik:

Grad Split                       140 milijuna kn - 63% 

Ostali dioničari:

Ivan Rimac                      11 milijuna kn -  5%
Jako Andabak                 10 milijuna kn - 4,5%
Dalekovod d.d.                10 milijuna kn - 4,5%
Brodomerkur d.d.            5 milijuna kn - 2,2%
Zagreb Montaža Grupa   5 milijuna kn - 2,2%
Kerum d.o.o.                     5 milijuna kn - 2,2%
Jolly JBS d.o.o.                 5 milijuna kn - 2,2%
Studenac d.o.o.                5 milijuna kn - 2,2%
Konstruktor d.d.                5 milijuna kn - 2,2%
Tommy d.o.o.                    5 milijuna kn - 2,2%
Tankerska plovidba d.d. 5 milijuna kn - 2,2%
Agrokor d.d.                       5 milijuna kn - 2,2%
_________________________________
Ukupno:                             76 milijuna kuna

Foto i tekst: Vedran Buble

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara