Pogledajte video: Boysi harali ulicom Crvenih svjetiljki, 15 uhićenih

Tekst: S.T.,D.R.
Printscreen: at5.nl

NIZOZEMSKI mediji izvještavaju da je policija u Amsterdamu na nogama zbog dolaska navijača Dinama, jake policijske snage se brinu da sve protekne u redu. Nizozemci su ništa ne prepuštaju slučaju poučeni incidentom od prije dvije godine kad su BBB napravili dar-mar ispred fan kluba Ajaxa, ali i svih nereda koje su napravili diljem Europe.

> Pogledajte video pretresa, kaosa u centru grada i izjave navijača!

> Galerija: Oklopnici i konjanici čuvali Boyse u Amsterdamu

Tamošnji mediji pišu da je oko 17 sati privedeno 15 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Sportweek navodi da su u centru Amsterdama između navijača Ajaxa i Dinama letjela kamenja. (POGLEDAJTE VIDEO). Oni također pišu o 15 uhićenih i jakom policijskom osiguranju koje se brine za red u gradu.

Nizozemska policija objavila je da su njhove snage i u četvrti crvenih svjetiljki. Boysi su bili jednom irskom pubu u ulici Warmoesstraat koja je u blizini navedene četvrti, ali su ubrzo potjerani zbog incidentnog ponašanja.

Amsterdamska policija u kaosu: Maricom na prolaznika

Do navijačkog okršaja, potvrdio je glasnogovornik amsterdamske policije Nabil Ou-Aissa, došlo je upravo u Red Light distriktu, gdje sitacija u satima prije utakmice još uvijek nije stavljena pod kontrolu. Iz policije su potvrdili i da je među uhićenima većina Ajaxovih navijača.

U popularnoj amsterdamskoj četvrti policija je okružila Dinamove navijače u navedenom pubu, uslijedio je pretres i identifikacija.

U uraganu koji je podigla nizozemska policija stradio je i nedužni prolaznik, kojeg je zakačila marica, hvatajući navijače!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara