Policija, HNS i MZOŠ imaju dva mjeseca da Uefi dostave plan borbe protiv "huligana"

Policija, HNS i MZOŠ imaju dva mjeseca da Uefi dostave plan borbe protiv "huligana"

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

VODSTVO Hrvatskog nogometnog saveza predvođeno Vlatkom Markovićem i Zorislavom Srebrićem sastalo se sa delegaijom Uefe koja je u Zagreb stigla ispuniti obećanje Michela Platinija kako će ta organizacija pomoći u izradnji plana za obračun s huliganima.

> Platini vlada još četiri godine: Superhiku koji glumi Robina Hooda prva su meta balkanski huligani

> Navijači o Platinijevoj prijetnji: Ako Vlada popusti ucjenama, krećemo s masovnim prosvjedima

> Platinijev popis konkretnih mjera: Nema tolerancije za navijače, ali ni za HNS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Dolaskom Platinija najviše je profitirala Kosorica

> Platinijeva balkanska turneja: Srbiji i Hrvatskoj naredio obračun s navijačima

Marc Timmer, voditelj Uefinog odjela za stadione i sigurnost održao je u srijedu seminar u Sheratonu na temu sigurnosti i zaštite na nogometnim utakmicama na kojem su bili i predstavnici Vijeća Europe, HNS-a (Cvrk, Srebrić, Iveta), glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, ravnatelj uprave za sport MZOŠ-a Željko Klarić te delegacije Dinama (Sakoman, Vrbanović) i Hajduka (Strinić).

Predsjednik Uefe u posljednjem je posjetu Zagrebu hrvatskom predsjedniku Josipoviću rekao kako mora pod hitno riješiti problem huligana na nogometnim utakmicama. Platini već neko vrijeme vodi žestoku kampanju protiv navijača širom Europe, ali "Mišel" je svoj bijes usmjerio samo u Tursku, Srbiju i Hrvatsku kao izvore kaosa na stadionima. Ovaj seminar samo je nastavak te kampanje koja posebno ide na ruku i vladajućim strukturama u "Lijepoj našoj" koje već neko vrijeme uporno pokušavaju progurati novi još rigorozniji Zakon o navijačima.

Na sastanku koji je trajao tri i pol sata dogovoreni su koraci koje će ove organizacije i institucije poduzeti u izradnji akcijskog plana za rješenje problema nereda na stadionima. Uefa je dala rok od dva mjeseca kada plan treba biti dostavljen u Nyon.

Još jednom je napravljen pregled svih izgreda hrvatskih navijača proteklih godina, a Uefa je upozorila kako će kazne za sljedeći ispad biti rigorozne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara