Poljud među "25 najljepših sportskih katedrala"

Poljud među "25 najljepših sportskih katedrala"

Foto: guyism.com

PORTAL posvećen muškarcima Guyism.com napravio je popis "25 prekrasnih sportskih katedrala" na kojem su odabrani najljepše osvijetljeni stadioni svijeta. Na popisu se našao i splitski Poljud.

U velikoj i uistinu jakoj konkurenciji Poljud se našao među 25 odabranih stadiona i jedini je hrvatski predstavnik na toj listi. U opisu stoji tek da je "sagrađen 1979. godine za potrebe Mediteranskih igara, a danas je dom Hajduka, jednog od najboljih nogometnih momčadi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najbliži Poljudu je Ljudski vrt, preuređeni stadion Maribora, koji je donio sreću i slovenskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Među najljepšima su i stadioni njemačkih nogometnih prvoligaša, Bayernova Allianz Arena i HSV-ova Nordbank Arena, a tu su i najnovije engleske sportske arene O2 i Wembley, ali i domaći stadion Hull Cityja u Kingstonu. Tu su i Ajaxova Amsterdam Arena, Šahtarova Donbass Arena, stadion francuskog drugoligaša Reimsa, Milanov i Interov Giuseppe Meazza, "ptičje gnijezdo" u Pekingu, stadion u Cape Townu u JAR-u,

Mjesto na popisu našli su i stadioni američkih bejzbolskih i hokejskih klubova kao što su American Airlines Arena u kojoj igra Miami Heat, AT&T Park San Francisco Giantsa, Cowboys Stadium u Teksasu, SkyDome u Torontu, Staples Center u Los Angelesu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara