Preldžić odbio Sloveniju i BiH - želi igrati za Tursku?

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

KOŠARKAŠ turskog prvaka Fenerbahčea Emir Preldžić očito ne može odlučiti gdje pripada. Svojedobno je bio član mlade reprezentacije Slovenije, potom je htio igrati za BiH, a sada ima i novu ideju.

Prema pisanju košarkaškog portala Talkbasket, 22-godišnji krilni igrač izrazio je želju za dobivanjem turskog državljanstva i igranjem za reprezentaciju Turske koja je domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva (28. kolovoza - 12. rujna).

Rođeni Zeničanin je tijekom 2006. i 2007. igrao za slovensku U20 reprezentaciju, no kada je lani dobio poziv za pripreme seniorske vrste, koja je igrala na Europskom prvenstvu u Poljskoj, odbio se pojaviti. Umjesto toga je od Slovenskog košarkaškog saveza tražio da mu dopusti igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na što Slovenci nisu pristali.

No sada, godinu dana kasnije, više ne želi igrati ni za Sloveniji ni za BiH, već za Tursku. Talkbasket nagađa da iza cijele priče stoji Bogdan Tanjević, aktualni turski izbornik, i čovjek koji je Preldžića i doveo u Fener. Preldžićevim prelaskom pod tursku zastavu bi profitirao i istanbulski klub, koji bi imao jednog stranca manje u rosteru, ali i nacionalna momčad koja bi dobila mladog i talentiranog igrača.

Navodno će, tvrdi košarkaški portal, Turci od Slovenaca pokušati kupiti dozvolu za Preldžića, no cijelu priču nakon toga može zaustaviti i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) čija je riječ kod promjene državljanstva ipak zadnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara