MMA

Stožer u posljednji tren preselio borilački spektakl sa Zrća u Zagreb

Stožer u posljednji tren preselio borilački spektakl sa Zrća u Zagreb
Foto: FNC

ZA DVA dana na Pagu se trebao održati borilački spektakl Fighting Island pod okriljem hrvatske borilačke organizacije FNC, ali u posljednji je trenutak Stožer civilne zaštite odlučio da se event ne može održati na predviđenoj lokaciji.

Priredba nije otkazana, nego samo premještena, pa će se umjesto u prekrasnom ambijentu na otvorenom održati u Zagrebu, u dvorani American Top Teama.

"Sukladno preporukama za sprječavanje zaraze covid-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija od 22. srpnja 2020. godine te preporukama za sprječavanje zaraze bolešću covid-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova te epidemiološkom mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za konkretnu priredbu, a uzimajući u obzir i sugestije i prijedloge Općine Kolan i Grada Novalje za događanja na područjima zabavnih zona Zrće i Kataralec, obavještavamo vas da trenutno nisu ispunjeni uvjeti za sigurno održavanje priredbe Fighting Island 31. srpnja 2020. godine u klubu NOA na plaži Zrće", stoji u obavijesti Stožera civilne zaštite.

Kad je objavljeno da će se ova priredba održati u klubu Noa u Novalji, epidemiološka situacija u Hrvatskoj bila je puno povoljnija, no porast broja zaraženih koronavirusom 

FNC i American Top Team kao organizatori eventa još prije mjesec dana su više puta tražili mišljenje i upute od Stožera, a odgovor su dobili kad više nije bilo vremena za reagiranje, odnosno prilagođavanje. Zato im je kao jedino rješenje preostalo preseliti sve u Zagreb.

Borbe će se ipak održati 31. srpnja, ali ne u prekrasnom ambijentu "kaveza na moru", nego u običnoj dvorani.

Interes za event na Pagu bio je velik, očekivao se i velik broj stranih gledatelja, ali sad svi koji su već kupili ulaznice mogu zatražiti povrat novca.

U glavnoj borbi večeri u petak će se tako u dvorani ATT-a ipak sučeliti dva izvrsna borca iz regije. Hrvatski borac Ivica Terror Trušček i Crnogorac Vaso Psihopata Bakočević borit će se za pojas balkanskog BMF-a, odnosno Baddest Motherfuckera, po uzoru na istu titulu koju je nedavno osmislio UFC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara