Adria Tour

Raonić otkrio zašto nije igrao na Đokovićevim turnirima

Raonić otkrio zašto nije igrao na Đokovićevim turnirima
Foto: Guliver Image/Getty Images

MILOŠ RAONIĆ bio je jedan od tenisača koji je dobio poziv za nastup na seriji Đokovićevih turnira usred pandemije koronavirusa, ali je na kraju kanadski tenisač odlučio da neće putovati u Europu.

Pokazalo se to kao dobra odluka tenisača rođenog u Crnoj Gori jer su na Adria Touru koronavirusom zaraženi Đoković i još trojica tenisača te direktor zadarskog turnira i Đokovićev trener Goran Ivanišević.

"Nikad nisam igrao pred većinom svojih rođaka u Crnoj Gori. Nikad nisam igrao pred svojom bakom, tetama, ujacima te sam razmišljao da dođem. Ali ako će se igrati US Open, nisam se mogao zamisliti da putujem u Europu pa natrag, osjećao sam da je to nepotreban rizik", rekao je Raonić kojeg je iznenadilo što su se prva dva turnira igrala pred publikom.

"Mislio sam da tamo neće biti gledatelja i da će tek kada na raspored dođe turnir u Crnoj Gori postojati šansa da će oni biti na tribinama. Osobno, ne bih se osjećao ugodno, posebno s obzirom na to kako su se odvijali promotivni događaji uoči samih mečeva."

Đoković je predsjednik Vijeća tenisača, a sada mnogi traže njegovu ostavku.

"Znam da je Novak bio protiv ideje o US Openu, da se ne može održati pod određenim uvjetima. Poslije svega što se dogodilo, njegovo mišljenje više nema toliko težine. Ipak, za druge stvari... Mislim da je vodio igrače dobro, ali ako gledamo sad na ovu situaciju, trebat će mu vremena da vrati povjerenje."

Raonić, finalist Wimbledona iz 2016. godine, ljutit je što je Novakov otac Srđan kritizirao Grigora Dimitrova i rekao da je bugarski tenisač naštetio Srbiji, Hrvatskoj i Đokovićevima. Podsjetimo, nakon što je Dimitrov objavio da ima koronavirus, otkazano je finale Adria Toura u Zadru te je kasnije pozitivno na testu na koronavirus bilo još nekoliko tenisača.

"To su potpuno nekorektni komentari. Bilo je drugih stvari koje su mogle dovesti do toga. Možda Đokovićev odlazak na košarkašku utakmicu s Jokićem koji je poslije bio pozitivan? Puno je tračeva u ovom trenutku i bolje bi bilo da svi razmislimo o tome kako možemo vratiti teniske turnire umjesto ovakvih priča."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara