LIGA PRVAKA

Realu se ovo nikada nije dogodilo

Realu se ovo nikada nije dogodilo
Foto: Gulliver / Getty Images

SEMAFOR na Santiago Bernabeu, iznad tribina koje su se počele prazniti 15 minuta prije kraja utakmice, rekao je sve.

Real je u zadnjem kolu skupine Lige prvaka na svom terenu izgubio 0:3 od CSKA Moskve.

Klub koji je 13 puta bio prvak Europe i osvojio tri posljednje Lige prvaka doživio je povijesni debakl od kluba koji usprkos ovako uvjerljivoj pobjedi natjecanje završava kao četvrti, posljednji u grupi LP-a. 

Realu, najvećem klubu u Europi i osvajaču 15 kontinentalnih kupova (osim spomenutih 13 Kupova/Liga prvaka uzeo je i dva Kupa UEFA), ovo je najteži domaći poraz otkako se natječe u europskim kupovima. 

Ovaj najgori europski domaći debakl ikad nema posljedice za Realov prolazak skupine LP-a, jer je već ranije osigurao prvo mjesto. Osim toga, Real je ovu utakmicu igrao sa samo tri prvotimca. Ali, ovako težak poraz samo će produbiti ionako veliku krizu.

Realu je ovo i prvi put da je u skupini LP-a izgubio domaću utakmicu još od 2009. Ali, tada ga je, i to jedva (3:2), pobijedio moćni Milan, a ne CSKA, klub iz treće jakosne skupine najjačeg natjecanja. 

Mada, taj CSKA je ove sezone "Real" za očajnu momčad kluba koji se od ljeta ni u šali ne može nazivati "kraljevskim".

Jer ekipa koja, kako smo istaknuli, skupinu LP-a završava kao zadnja, dok je u ruskom prvenstvu treća, pobijedila je aktualnog prvaka Europe u obje utakmice skupine. 1:0 u Moskvi i sada povijesnih 3:0 u Madridu. 

Neprikosnoveni vladar Lige prvaka zadnji put je dva poraza u skupini ovog natjecanja doživio prije deset godina. Ali i tada mu je to napravio velikan, i to Juventus. 

Međutim, Real bez Ronalda je daleko od igara i rezultata velikana. 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara