Transferi

Rooney postaje trener-igrač u jednom od najstarijih engleskih klubova?

Rooney postaje trener-igrač u jednom od najstarijih engleskih klubova?
Foto: EPA

WAYNE ROONEY, bivši napadač Evertona i Manchester Uniteda te najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije s 53 gola, posljednju je sezonu proveo u DC Unitedu.

Otočki mediji donose vijest koja ima potencijal postati senzacionalna - Wayne Rooney uskoro bi mogao postati trener-igrač Derby Countyja, kluba osnovanog 1884. godine i koji se natječe u drugoj engleskoj ligi (Championshipu). Vlasnik kluba Mel Morris time želi dati marketinšku vrijednost svojem klubu u kojem proteklih godina dovlači samo velika imena. Tako im je trener do ove sezone bio Frank Lampard, a odnedavno je to postao i proslavljeni Nizozemac Phillip Cocu. 

Morris je izrazio želju da dovede Rooneyja koji bi u tom slučaju postao Cocuov pomoćni trener, ali i igrač koji bi im pomogao da se konačno vrate u Premiership, što im je prošle sezone izmaklo za dlaku.

Sam Rooney u više je navrata rekao kako je zainteresiran za trenersku karijeru.

"Igram korak po korak i gradim svoje nogometno nasljeđe. Kada ostvarim sve što sam zamislio, vidjet ćemo kakve prilike će me čekati. Imao sam već nekoliko ponuda za trenersku poziciju i iz SAD-a i iz Engleske. Ali zasad sam još uvijek igrač. Planiram postati trener jednog dana kada više ne budem igrao. Gdje? To će ovisiti o ambicijama kluba koji mi ponudi tu poziciju, kako bih odabrao najbolje za sebe, ali i za taj klub", izjavio je za Daily Telegraph.

Rooney važeći ugovor u SAD-u ima još 16 mjeseci i sasvim je jasno da je ovakva objava izazvala ogromno zanimanje javnosti. Jako ih zanima vidjeti kakav bi trener bio najbolji strijelac u povijesti Engleske i Manchester Uniteda, a još bi zanimljivije bilo pratiti ga u dvostrukoj ulozi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara