Šah: Trojica na čelu

U ČETVRTOM kolu prvenstva Hrvatske velemajstor Mišo Cebalo usporio je hod, pa su ga dostigli Zdenko Kožul i Nenad Ferčec.

Nakon mirne pozicijske igre Cebalo je remizirao s Osječaninom Zoranom Jovanovićem, a Kožul i Ferčec su također kao crni izborili pobjede. Naš najbolji velemajstor je na poučan način preuzeo inicijativu protiv Davorina Kuljaševića i odličnom igrom u završnici izborio drugu pobjedu.

Puljanin Ferčec je u svom riskantnom stilu, nakon žrtve dva pješaka dočekao grješku Alojzija Jankovića i dobio u napadu. Odličnu igru pružio je i velemajstor Mladen Palac, koji je jakim lovačkim parom naprosto zagušio Ivana Leventića.

Ante Šarić i Hrvoje Stević remizirali su tek u dalekoj završnici, dok su Ognjen Jovanić i Ante Brkić sklopili primirje poslije kratke akademske diskusije.

Rezultati 4. kola:

Jovanić-Brkić remi, Janković-Ferčec 0:1, Šarić-Stević remi, Jovanović-Cebalo remi, Palac-Leventić 1:0 i Kuljašević-Kožul 0:1.

Poredak na ljestvici: Kožul, Cebalo i Ferčec po 3 boda, Palac i Jovanić 2,5 , Stević i Leventić 2, Brkić i Jovanović 1,5 , Kuljašević, Janković i Šarić po 1 bod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara