SERIE A

Sarri predstavljen u Juventusu: "Premier liga je miljama ispred Serie A"

Sarri predstavljen u Juventusu: "Premier liga je miljama ispred Serie A"
Foto: Screenshot

MAURIZIO SARRI je na svečanoj konferenciji za medije danas predstavljen kao novi trener Juventusa.

Rođeni Napolitanac preuzeo je Juventus nakon jedne sezone vođenja Chelseaja s kojim je osvojio treće mjesto u Premiershipu i Europa ligu. 

"Kad sam odlazio iz Napolija, želio sam raditi u inozemstvu. Uživao sam u Engleskoj, ali sam u jednom trenutku osjetio da se želim vratiti u Italiju. Nikad nisam vidio takvu želju jednog kluba da budem njegov trener. Ljudi su me dočekali raširenih ruku, a Juventus je najveći klub u Italiji. Ovo je kruna moje karijere u kojoj sam išao korak po korak. Serie C, Serie B, Serie A, Premier liga i sad Juventus", rekao je Sarri.

Novinari su ga pitali da usporedi talijansku ligu s engleskom.

"Imamo jako dug put da dođemo do tog nivoa. Golema je razlika u infrastrukturi. Gostujući po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Atmosfera oko nogometa je također znatno drukčija. Ondje se porazi ne doživljavaju tako dramatično kao u Italiji, drukčiji je mentalitet", odgovorio je Sarri.

"Veselim se radu s Cristianom Ronaldom. Trenirao sam neke velike igrače u karijeri, ali takvog još nisam", dodao je novi trener Juventusa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara