Službeno: NBA liga otkazala prva dva tjedna sezone

Službeno: NBA liga otkazala prva dva tjedna sezone

Foto: nbctv.com

NAJMANJE do 14. studenog neće se igrati NBA liga. Nova je sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu trebala početi prvog dana idućeg mjeseca.

Odluku je u ponedjeljak navečer objavio povjerenik natjecanja u NBA ligi David Stern, i to nakon sedmosatnog sastanka igračkog i udruženja vlasnika NBA klubova, kojim štrajk koji traje od prvog srpnja i dalje nije okončan.

"Unatoč golemim naporima, nismo se uspjeli dogovoriti. Dijeli nas i dalje golemi jaz", rekao je Stern pri obraćanju novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom listopada otkazano je već 114 predsezonskih utakmica. Zbog otkazivanja utakmica tijekom prvih 14 dana studenog izgubljeno je okruglih stotinu utakmica.

Maratonski sastanak u ponedjeljak bio je posljednji pokušaj da se spasi početak sezone i da natjecanje krene prvog studenog.

Prvi put od 1998/99 sezona u NBA ligi će kasniti. Tada su svi klubovi stigli odigrati tek 50 (od 82) utakmice osnovnog dijela sezone.

Igrači i vlasnici ne mogu se složiti oko kolektivnog ugovora koji regulira smanjenje igračkih plaća u klupskim budžetima. David Stern predložio da budžet za plaće igrača bude okruglih 50% u masi ukupnog proračuna. Igrači ne pristaju jer se radi o za njih značajnom smanjenju udjela u budžetu, koji je do ove sezone iznosio 57%. Vlasnici se ne žele spustiti ispod polovičnog praga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara