REGIJA

Srna: Srbi su mi braća, ali na utakmici bih tukao i Modrića

Srna: Srbi su mi braća, ali na utakmici bih tukao i Modrića
Foto: EPA

DARIJO SRNA, legendarni kapetan Hrvatske i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju (134) kao pomoćni trener Šahtara nalazi se na pripremama u turskom Beleku. Ondje je sa srpskim novinarima razgovarao o šansama njihove reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za Euro.

"Kada se gleda pojedinačno reprezentaciju Srbije, morala bi biti među deset najboljih u Europi, ali očito nešto ne štima. Nemate podršku s tribina kao Hrvatska. Ne znam što nedostaje, nisam u vašoj svlačionici. Bio sam kapetan Hrvatske 11 godina, ali eto, pokazalo se i bez mene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji veliko zajedništvo. Nema tu prostora za opuštanje" komentirao je za Sportski žurnal. 

Ako Srbija prođe u dodatnim kvalifikacijama s Norveškom, Škotskom i Izraelom, na Euru će igrati protiv Hrvatske, u skupini u kojoj su još Engleska i Češka. 

Srna je Srbima poželio sreću u play-offu: "Nadam se da će Srbija proći u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, želim joj sve najbolje. Ima ozbiljnu momčad, individualno prolazi Norvešku i drugu reprezentaciju bez problema. Tu je i ono 'ako', ako se poklopi sve, a vjerujem da hoće, vidjet ćemo se na prvenstvu."

Srna ne želi da se za te eventualne utakmice vezuje ništa negativno: "Igrao sam protiv Srbije dva puta, nikakvih tenzija nije bilo. To su sve moji prijatelji, brat Kolarov i ostali. Mi bismo se tukli na terenu, ali poslije bismo zajedno išli piti i izlaziti. U sportu nema mjesta politici. Svi se poznajemo, ali kada sam na utakmici, i Modrića bih udario nogama, pa kako ne nekog drugog?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara