Suđenje Hajdukovim direktorima: Svjedočit će bivši šef splitske policije i pomoćni trener reprezentacije

Suđenje Hajdukovim direktorima: Svjedočit će bivši šef splitske policije i pomoćni trener reprezentacije

Foto: Index, Hina 

SUĐENJE Hajdukovim direktorima s kraja 90-ih ulazi u završnu fazu. Danas su trebali biti ispitani posljednji svjedoci koje je predložilo tužilaštvo, no to će ipak biti učinjeno na idućoj raspravi zakazanoj za početak rujna. Kako doznajemo, sud nije na vrijeme dobio adrese svjedoka pa je cijeli posao ostavljen za iza ljetnih ferija.

Poziv će dobiti i pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije

Tužiteljica Rene Laura inzistira na ispitivanju bivših Hajdukovih funkcionera, članova Upravnog i Nadzornog odbora. Među njima su bivši šef splitske policije Marko Bekavac, Paško Viđak i Ivica Boljat. Predloženo je i saslušanje Slobodana Bronzovića, no po informacijama suda on je umro. Tužilaštvo o tome nema, međutim, podataka pa će se poziv svejedno uputiti.

Među svjedocima su i bivši igrači Hajduka, Ante Miše, trenutno u Francuskoj kao pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije te Ivan Leko, koji trenira belgijski Sint-Truiden.

Isplate na crno

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku nalaze se Željko Kovačević, Petar Reić, Ivan Maršić, Ivo Šurjak, Velimir Strinić i Ivan Zelić. Terete ih za zlouporabe u razdoblju od 1997. do 2000. godine, isplate na crno i višemilijunsku štetu u državnoj i klupskoj blagajni. Sudac Zoran Matulović sa suđenjem je započeo prije dvije godine, a zastupnik Hajduka, odvjetnik Damir Primorac, najavio je kako će klub od okrivljenika potraživati naknadu štetu ako budu osuđeni.

Osuđeni Rožić i Fiorentini, Buljan oslobođen

Prije godinu dana nepravomoćno je presuđeno Hajdukovim direktorima u razdoblju od 1993. do 1997. godine. Vedran Rožić osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu za manji dio optužnice, dok je Ivan Buljan oslobođen.

Bivši direktor Fredi Fiorentini osuđen je, pak, na uvjetnu kaznu zbog neplaćanja poreza na isplate igračima, trenerima i pripravnicima od 244 tisuća kuna te za neplaćanje poreza na transfere Nike Kranjčara, Mirka Hrgovića, Nikice Jelavića, Ante Rukavine i Gorana Sablića u visini od sedam i pol milijuna kuna, a u tom postupku kažnjen je i Hajduk, i to sa 40 tisuća kuna uvjetno. Fiorentini je nakon objave presude kazao da je to njegov dar Hajduku i navijačima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara